https://www.youtube.com/watch/default.jpg" /> https://www.youtube.com/watch/0.jpg" /> https://www.youtube.com/watch/1.jpg" /> https://www.youtube.com/watch/2.jpg" /> https://www.youtube.com/watch&hl=en&fs=1&rel=0&autoplay=1" /> https://www.youtube.com/watch&hl=en&fs=1&rel=0&autoplay=1">
Меню Закрити

У ТДМУ відбулося урочисте засідання вченої ради

Урочисте засідання вченої ради Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського з нагоди 58-го випуску лікарів медичного факультету, 14-го випуску провізорів фармацевтичного факультету, 10-го випуску лікарів стоматологічного факультету, 3-го випуску за спеціальністю «Здоров’я людини» та «Біологія» та 22-го випуску медичних сестер навчального-наукового інституту медсестринства відбулося 26 червня 2018 року в Палаці культури «Березіль».

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся ректор ТДМУ, професор Михайло Корда.

«Сьогодні у вас знаменний день, оскільки ви отримуєте диплом Тернопільського державного медичного університету. Можна сказати, що зараз ви отримали путівку в життя. Упродовж навчання в університеті ви знайшли друзів, дехто збудував сім’ї. Це проміжна віха у вашому житті, з якої ви починаєте свій самостійний шлях. Перед вами – широка дорога в світ, але тільки від вас залежить, як далеко ви нею підете і який напрямок оберете. Віримо, що ви пройдете нею впевнено, отримаєте багато перемог і досягнете вершин професійного успіху, а ми будемо пишатися вами.

Рівно тридцять років тому я також закінчував цей університет, а тодішній ректор виголошував промову. Хочу з огляду на тридцятирічний досвід дати вам декілька порад.

Насамперед, прошу вас ніколи не зраджувати своїй професії. Можливо, не все відразу буде легко і гладко. Головне не розчаровуватися і не залишати те, заради чого ви навчалися тривалий час, вкладали чималі зусилля, про що мріяли. Повірте, з часом все нормалізується і буде так, як сказано у Біблії: «Воздасться вам за справами вашими».

Інша порада – ніколи не залишайте своєї рідної землі. Ми живемо в епоху глобалізації – і ви можете поїхати в будь-яку країну, щоб отримати там практичний досвід. Ви можете підтвердити наш диплом будь-де і працювати поза межами України. Є багато прикладів, коли наші випускники успішно працюють в Новій Зеландії, Аргентині, США, Канаді і країнах Європейського Союзу. І ви будете мати можливість спілкуватися з фахівцями різних країн, але залишайтеся тут. Навчайтеся і здобувайте досвід за кордоном, але обов’язково повертайтеся сюди, бо ви є майбутнім нашої нації і саме від вас залежатиме здоров’я нашого народу.

Ще одна порада, яку можна охарактеризувати висловом: «Поганий той солдат, який не мріє бути генералом». Серед вас багато хто прагне стати видатним кардіохірургом чи нейрохірургом, головним лікарем медичного закладу. Впевнений, що ви досягнете чимало професійних вершин, але ви повинні завжди пам’ятати, що ви здобули одну з найблагородніших професій у світі. Ваше покликання, насамперед, – допомагати людям. Від вашої доброти, щедрості душі, старань і професіоналізму буде залежати здоров’я та життя пацієнтів.

Наш університет упродовж 60 років його діяльності закінчили десятки тисяч випускників. Серед них є академіки, міністри, провідні спеціалісти. Ми ними пишаємося настільки ж сильно, як і тими тисячами випускників, які щодня працюють у первинній ланці охорони здоров’я.

Наступна порада – ніколи не забувайте своїх вчителів. Я маю сподівання, що ви отримали в нас фундаментальні професійні знання, якими ділилися викладачі. Пам’ятайте своїх наставників, а ваші професійні успіхи будуть їм найкращою нагородою за їх терпіння і благородну працю. Інша категорія людей, для яких це свято є дуже вагомим, – ваші рідні. Шість чи п’ять років тому вони хвилювалися біля морфологічного корпусу за кожного з вас під час вступу до нашого університету. Вони щодня підтримували вас матеріально і морально, а сьогодні радіють вашим успіхам. Шануйте своїх батьків!

Сьогодні також випускниками є представники багатьох країн, які здобували медичну освіту в Тернополі. Невдовзі вони назавжди поїдуть до свого дому. Сподіваємося, що в їхньому серці залишаться теплі спогади про наш університет і наше місто. Ми вдячні їм за їхню волонтерську роботу під час навчання, художню і благодійну діяльність», – зазначив Михайло Михайлович.

Англійською мовою він побажав усіх гараздів і Божого благословення іноземним студентам, які здобули вищу медичну освіту в ТДМУ.

Проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай запросив до вітального слова голову Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука.

«Я розумію і відчуваю ваші хвилювання, адже 18 років тому отримував свій диплом лікаря. Перед вами сьогодні серйозний виклик – будувати у час реформ нову медицину. Я переконаний, що ви ніколи не пошкодуєте про свій вибір, а вами будуть пишатися викладачі, батьки і друзі. Розумію, що сьогодні ви поповнюєте лави медичної еліти у нелегкий час, коли потрібно будувати медичну галузь відповідно до світових стандартів. Я впевнений, ви з цим справитеся, хай вам допомагає у цьому Господь», – побажав Віктор Вікторович.

Заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра побажав випускникам ТДМУ продовжувати постійно розвиватися і досягати поставлених цілей. «Зичу вам впевненості у своїх силах, завдяки чому ви будете успішними людьми, бажаю вам створити міцні сім’ї, знайти себе і сформувати власний професійний світ. Іноземним студентам бажаю стати посланцями Тернополя і свого університету у світі», – зазначив Леонід Олексійович.

Заступник начальника управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Лідія Чайковська передала вітання від керівника управління Володимира Богайчука. Вона побажала випускникам успіхів і щасливої долі.

Наказ про присвоєння звання лікаря по медичному факультету оголосив заступник декана факультету іноземних студентів, доцент Михайло Фурдела.

Дипломи з відзнакою з рук ректора ТДМУ, професора Михайла Корди отримали Катерина Галей, Віта Щербань, Василь Демчук, Олена Міклашевська, Богдана Перевізник, Любомир Данилюк, Олеся Редько, Наталія Тимчишин, Юлія Чушенко.

Дипломи випускникам вручили декан медичного факультету, доцент Галина Крицька та декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський.

Наказ по фармацевтичному факультету оголосив заступник декана фармацевтичного факультету, доцент Ігор Бердей.

Дипломи випускникам вручили декан фармацевтичного факультету, доцент Дмитро Коробко та декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський.

Наказ по стоматологічному факультету оголосила заступник декана стоматологічного факультету, доцент Світлана Росоловська.

Диплом з відзнакою Ілоні Ремезюк вручив ректор ТДМУ, професор Михайло Корда.

Дипломи випускники отримали з рук декана стоматологічного факультету, доцента Світлани Бойцанюк та декана факультету іноземних студентів, професора Петра Сельського.

Наказ по навчально-науковому інституту медсестринства зачитала заступник директора навчально-наукового інституту медсестринства, доцент Світлана Даньчак.

Дипломи вручив декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський.

Після вручення дипломів випускники медичного, стоматологічного, фармацевтичного факультетів та ННІ медсестринства прийняли клятву лікаря, провізора, медсестри, яку зачитали Катерина Галей і Мартін Камбала.

Декан медичного факультету, доцент Галина Крицька побажала випускникам щастя, здоров’я, мирного неба і Божого благословення.

«Декілька років тому ви розпочали навчання. В аналітичній хімії є така цікава річ, як аналітична реакція. Вона відбувається тільки тоді, коли закінчується видимим аналітичним ефектом. Ваш початок навчання був тією пробіркою, яку вони почали заповнювати знаннями, своїми маленькими перемогами, успіхами. Ви пройшли етапи складання «Кроку 1», «Кроку 2», додаючи таким чином реактиви для проходження тієї чи іншої реакції.  Ось – фініш. Аналітичний ефект перед нами – ви отримали дипломи лікарів, провізорів, медичних сестер. Бажаю вам продовження вашого постійного навчання і зростання. Ви отримали від нас ґрунтовні знання, тому сподіваюся, що невдовзі ви нас переростете і ми матимемо можливість вчитися у вас. Успіхів вам і наснаги», – побажав декан фармацевтичного факультету, доцент Дмитро Коробко.

Декан стоматологічного факультету, доцент Світлана Бойцанюк у вітальному слові наголосила на тому, що успіх приходить до тих, хто постійно працює над собою, а невдачі – це лише привід зміцнити власний характер. Вона звернула увагу на те, що людина буває щасливою тоді, коли її серце наповнене любов’ю, розум – знаннями, а в майбутнє є надія.

Свої побажання щасливої долі побажав декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський.

Від імені випускників університету слова вдячності висловили Богдана Перевізник і Міхал Пастух.

Ми щиро вітаємо наших випускників і бажаємо їм втілити отриманні знання й практичні навички в своїй професійній діяльності, нарощувати і примножувати свій потенціал, досягати нових цілей! Ми пишаємося вами й бажаємо вам подальших успіхів!

Більше фото тут: https://www.facebook.com/pg/tdmu.official/photos/?tab=album&album_id=1633027933485997

Відео можна переглянути тут:

https://www.youtube.com/watch?v=RHwS6vgZPTM

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.