Меню Закрити

Слухачі підготовчого відділення ТДМУ отримали сертифікати про завершення навчання

Слухачі підготовчого відділення Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 17 серпня 2018 року отримали сертифікати про те, що завершили навчання у цьому підрозділі вишу. Уже першого вересня більшість з них стане студентами ТДМУ.

Майже упродовж року молоді люди з різних країн світу вивчали в нашому університеті українську мову і культуру, поглиблювали свої знання з хімії, біології, фізики. Вони призвичаювалися до особливостей життя в Україні і визначалися з обранням майбутньої професії. Молоді люди з цікавістю відкривали для себе Тернопіль та інші міста нашої країни, відвідували культурно-масові заходи і самі їх організовували, розповідали українцям про свої звичаї і традиції… Цього року підготовче відділення закінчило 126 іноземних громадян. Майже всі вони вирішили навчатися в ТДМУ.

Заступник декана факультету іноземних студентів, доцент Михайло Фурдела передав випускникам вітання від імені ректора ТДМУ, професора Михайла Корди та декана факультету, професора Петра Сельського.

«У цьому році ми маємо найбільший випуск слухачів підготовчого відділення за всі роки його діяльності. Загалом 126 молодих людей закінчили навчання. Знаю, що понад 90% випускників підготовчого відділення обрали наш університет і мріють бути лікарями. Сподіваюся, що знання, які ви отримали, час, який ви провели тут, дасть вам можливість бути одними з перших, хто вступить до ТДМУ. Це була чудова нагода для адаптації до побутових, соціальних, кліматичних, культурних умов в Україні. Це дасть можливість легко влитися в студентську родину нашого університету, успішно навчатися, отримати якісні знання і здобути ту омріяну спеціальність, заради якої ви приїхали сюди.

Сьогодні від щирого серця дякуємо вашим викладачам за ті зусилля, які вони доклали для вашої підготовки, за їх знання, якими вони ділилися, допомагали вам адаптуватися в Україні. Знання української мови допоможе вам у подальшому навчанні краще обстежити пацієнта, зібрати анамнез. Бажаю вам успіхів, відмінно навчатися далі і робити все для того, аби стати висококваліфікованими лікарями», – звернувся до випускників заступник декан факультету іноземних студентів, доцент Михайло Фурдела.

Завідувач підготовчого відділення Лариса Наліжита зазначила, що чимало слухачів склали іспити з усіх предметів на «відмінно», хтось проявив лідерські риси, вміння працювати в команді.

Найактивніші слухачі підготовчого відділення отримали грамоти.

На знак поваги і подяки випускники підготовчого відділення підготували концертну програму, в якій продемонстрували свої таланти.

Присутніх на заході розчулив виступ, під час якого іноземні громадяни українською мовою декламували вірші про Україну, про унікальність людського життя, про головні цінності в житті кожного з нас.

Цього дня на сцені актової зали ТДМУ можна було побачити африканські та індійські танці.

Своїми вокальними талантами присутніх вразили студенти з Індії, які акомпонували собі на гітарі.

З музичним подарунком виступив студент з Гани.

Бажаємо випускникам підготовчого відділення ТДМУ, а невдовзі нашим студентам, ретельно вивчати медичні науки, здобувати практичні навички, знаходити нових друзів і реалізовуватися як особистості.

Більше світлин тут: https://www.facebook.com/pg/tdmu.official/photos/?tab=album&album_id=1719261838195939

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.