Меню Закрити

Студенти-мусульмани ТДМУ відсвяткували одне з найбільших своїх свят

Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського – це велика студентська родина, яка, окрім українських студентів, має понад 1700 іноземних громадян з 58 країн світу. ТДМУ – це провідний медичний виш України, який дає знання найвищого ґатунку, а також є міжнародною платформою для спілкування представників різних націй і віросповідань. В університеті створені всі умови для того, аби представники різних релігій мали можливість для духовного розвитку.

На території студмістечка, що на вулиці Живова, діє мусульманська мечеть, а також облаштовано місце для зустрічі представників християнських спільнот. Нещодавно – 21 серпня 2018 року – студенти-мусульмани ТДМУ відсвяткували одне з найбільших своїх свят – Eid Al-Adha, яке ще називають святом пожертви.

У Корані йдеться про те, що архангел Джабраїл з’явився до пророка Ібрагіма уві сні і передав йому веління Аллаха принести в жертву свого сина. Ібрагім відправився в долину Міна до того місця, де тепер стоїть Мекка, і почав приготування. Його син, який знав про свою роль жертви, не пручався, бо був слухняний батькові та Аллаху. Це було одне з важливих випробувань від Аллаха. Коли жертва була майже принесена, Бог зробив так, щоб ніж не зміг різати, а Джабраїл дав пророку Ібрагіму барана для жертвоприношення. Саме з цією історією зі святого писання мусульман пов’язане свято Eid Al-Adha.

Під час своєї промови мулла Abdelsalam Mazen Gamal Abdelhady, який є студентом ТДМУ і був обраний мусульманською студентською спільною, привітав усіх присутніх зі святом.

«Цей день є одним з найкращих днів в очах Аллаха. Це час, який спонукає нас робити якомога найбільше добрих справ і виконувати волю Господа. Сьогодні ми маємо день, коли кожен з нас пожинає плоди благочестя та праведних вчинків. Проте ми щодня повинні шанувати один одного, бути добрими до своїх рідних, близьких. Сьогодні особливо приємно їм буде почути добрі слова і прийняти подарунки. Пророк сказав, що рука того, хто дає, ніколи не спорожніє. Також Господь заповідав нам добре ставитися до своїх сусідів, адже добросусідство дає можливість жити краще. По вчинках і діях ми можемо бачити, наскільки ми є добрими сусідами і якими є сусіди щодо нас. Тож просимо Аллаха зробити наше святкування радісним і щасливим. Ввіряємо Йому наше життя, аби він нас скеровував робити добрі вчинки», – додав Abdelsalam Mazen Gamal Abdelhady.

Більше світлин тут: https://www.facebook.com/pg/tdmu.official/photos/?tab=album&album_id=1726636110791845

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.