Меню Закрити

Студенти ТДМУ пройшли літню практику у молодіжному таборі «Вірля»

Нещодавно студенти четвертого курсу медичного факультету ТДМУ Юрій Дячина та Марія Прищепа пройшли літню практику як волонтери-медики у Всеукраїнському молодіжному православному таборі «Вірля». Таборування традиційно відбулося на базі Свято-Юріївського монастиря, який розташований поблизу хутора Вірля Кременецького району Тернопільської області. Щороку у цьому мальовничому куточку нашого краю збираються школярі-підлітки, щоб відпочити, отримати позитивні враження, поспілкуватися з давніми друзями та знайти нових. Таких охочих прибуло цього року у табір понад 80 осіб.

Упродовж двох тижнів наші медики вправно надавали першу медичну допомогу при травмах, укусах комах, лихоманці, алергічних реакція, приступах бронхіальної астми та багатьох інших невідкладних станах, відчуваючи усю відповідальність за здоров’я підлітків і важливість обраної професії.

Студенти прочитали для молоді лекції про правила поведінки на воді, особистої гігієни та статевого виховання, провели інтерактивний майстер-клас з надання домедичної допомоги при утопленні, розповіли про небезпеку та алгоритм дій при укусах кліщів.

Окрім виконання своїх безпосередніх обов’язків, волонтери брали активну участь у таборових іграх «Стратегія», «Форт Буаяр», увійшли до команди «Організатори» з волейболу.

На завершення табору була організована прощальна «ватра», під час якої виступив відомий гурт «Тріода» та співачка Зоряна Вовк.

Робота наших майбутніх медиків була гідно оцінена Преосвященнішим Владикою Нестором, який на знак подяки за їх працю під час офіційного закриття табору вручив студентам ТДМУ кубок «Православний молодіжний табір Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату «Вірля».

Волонтерам ТДМУ дуже сподобався проведений час у таборі і вони з нетерпінням чекають наступного року, щоб поїхати туди знову, адже це не лише волонтерська діяльність майбутніх лікарів, але й духовне збагачення та відпочинок.

Інформацію подав Юрій Дячина.