Меню Закрити

ТДМУ посів перше місце в Україні за кількістю переможців у предметних олімпіадах

Нещодавно Департамент вищої освіти Міністерства освіти і науки України оприлюднив підсумки результатів проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальних дисциплін і спеціальностей у 2017-2018 навчальному році. Згідно з даними, поданими в наказі МОН, перше місце серед усіх закладів вищої освіти в Україні посів Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського.

Щороку у предметних олімпіадах всеукраїнського рівня бере участь понад 10 тисяч молодих людей з різних вишів нашої країни. Загалом в скарбниці ТДМУ цього року 22 перемоги в предметних олімпіадах. Серед них – сім перших місць, вісім других і сім третіх. Ці результати красномовно говорять про те, що в  Тернопільському медуніверситеті студенти отримують гідну вищу медичну освіту.

Ще раз згадаємо наших переможців, які доклали чимало зусиль і праці, щоб відстояти честь університету. Один з них тепер уже шестикурсник медичного факультету Ігор Стецюк, який виборов перше місце в олімпіаді з навчальної дисципліни «Онкологія». Конкурс відбувся на базі Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру на кафедрі онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини ТДМУ 26-27 квітня 2018 року.

Перше місце у другому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Хімія» для спеціальностей технологічних, інженерно-будівельних, транспортних, екологічних, медичних, аграрних і ветеринарних вищих навчальних закладів 23-26 квітня 2018 року посіла тоді ще студентка першого курсу ТДМУ Оксана Рега.

ТДМУ вкотре довів те, що тут усі мають рівні можливості для навчання, реалізації своїх талантів, ідей і прагнень. Своєю перемогою у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з латинської мови та основ медичної термінології, яка відбулася 26-27 квітня 2018 року в Українській медичній стоматологічній академії (Полтава), порадував представник факультету іноземних студентів Nana Kwame Appiah Nkansah Dennis.

На базі навчально-наукового інституту морфології Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 19-20 квітня 2018 року відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з професійно-орієнтованої дисципліни «Анатомія людини». За призові місця тоді змагалися 37 студентів з різних медичних вишів України. Перше місце посіла студентка нашого університету Юлія Правак.

Ще одна олімпіада, яка відбулася на базі ТДМУ 12-13 квітня 2018 року, принесла нам перемогу. Тоді в другому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з «Ендокринології» за результатами всіх виконаних завдань упродовж чотирьох турів перше місце посіла наша Тетяна Сімора.

Абсолютним переможцем Всеукраїнської студентської олімпіади з професійно-орієнтованої дисципліни «Патоморфологія», яку провели в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 29-30 березня 2018 року на базі кафедри патологічної анатомії з секційним курсом та судової медицини, стала Наталія Бойко.

Двоє наших випускниць, а під час участі в олімпіаді шестикурсниць, поповнили скарбничку перемог ТДМУ двома призовими місцями. Вони представляли наш університет 29-30 березня 2018 року на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з педіатрії, яка відбулася на базі Національного медичного університету імені О.Богомольця. Перше місце здобула наша студентка – Наталія Олійник, а інша представниця ТДМУ Ніна Лопуга виборола 3 місце.

Другі місця в предметних олімпіадах у 2017-2018 навчальному році здобуло вісім наших студентів. Серед них у травні цього року свій заслужений диплом другого ступеня з дисципліни «Інфекційні хвороби» отримав Максим Коваль. Олімпіада була проведена на базі кафедри інфекційних хвороб Одеського національного медичного університету.

Студентка уже тепер шостого курсу медичного факультету ТДМУ Наталія Закернична виборола друге місце в олімпіаді з психіатрії, яка відбулася 25-27 квітня 2018 року на базі Харківського національного медичного університету.

Другою серед 38 учасників стала наша студентка Тетяна Стахів під час ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з патологічної фізіології. Свої знання молоді люди демонстрували 19-20 квітня 2018 року в Запорізькому державному медичному університеті.

Також друге місце отримала студентка ТДМУ Ірина Кулініч. Вона була однією з найкращих під час олімпіади з акушерства та гінекології, яка відбулася в Івано-Франківському національному медичному університеті.

17-18 травня 2018 року в Одеському національному медичному університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з фізіології. Диплом другого ступеня журі присудило Юлії Гранчук.

У Буковинському державному медичному університеті 25-27 квітня 2018 року під час Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Медична біологія» друге місце виборола студентка тепер уже другого курсу медичного факультету Аліна Дяденчук.

На базі Національного медичного університету імені О.Богомольця 5-6 квітня 2018 року відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Хірургія». У цих змаганнях відмінні знання і добрі практичні навички продемонстрував тепер уже наш випускник Любомир Данилюк, за що отримав диплом другого ступеня.

У ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Медична хімія» 12-13 квітня 2018 року друге місце в наполегливій боротьбі виборола студентка Оксана Рега.

Також сім третіх місць вибороли наші студенти. Зокрема Анастасія Стельмах тепер є володаркою диплому третього ступеня Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Гістологія, цитологія, ембріологія», яка відбулася на базі Української медичної стоматологічної академії 17-19 квітня 2018 року.

12-13 квітня 2018 року студент тоді ще п’ятого курсу медичного факультету Роман Боймиструк у Всеукраїнській олімпіаді з навчальної дисципліни «Соціальна медицина та організація охорони здоров’я» виборов третє місце.

Тепер уже випускниця ТДМУ Ілона Ремезюк 29-30 березня 2018 року під час олімпіади зі спеціальності «Стоматологія» здобула третє місце.

Третій результат показав Олег Кривий під час ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади серед студентів медичних університетів з оперативної хірургії та топографічної анатомії, який відбувся 18-20 квітня 2018 року у Буковинському державному медичному університеті.

У ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Медицина надзвичайних ситуацій. Домедична допомога при екстремальних ситуаціях» серед студентів медичних університетів і медичних інститутів студент медичного факультету Роман Тарасюк у напруженій боротьбі здобув ІІІ місце.

Третє місце з медичної генетики також у нашої студентки Ольги Стельмах. ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з цієї дисципліни відбувся 16 квітня 2018 року.

Адміністрація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського пишається своїми студентами і висловлює щиру подяку наставникам вищезгаданих молодих людей за їх підготовку до участі в предметних олімпіадах, де вони змогли показати високі результати.

Бажаємо молодій зміні і їх вчителям успіхів, всіляких гараздів, нових досягнень!

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.