Меню Закрити

Особливості вступної кампанії ТДМУ 2018 року

Вступна кампанія Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 2018 року відрізнялася від попередніх років декількома чинниками: по-перше, на медичні спеціальності підвищили мінімальний поріг – не менше 150 балів за результатами ЗНО; по-друге, цьогоріч у МОН зафіксували найменшу кількість випускників шкіл в історії України. За підсумками роботи приймальної комісії ТДМУ кількість поданих у 2018 році заяв суттєво не змінилася у порівнянні з минулими роками.

Під час вступної кампанії серед абітурієнтів Тернопільського медуніверситету було проведене анкетування. Майбутні студенти щиро та відверто відповідали на запитання, основне завдання яких полягало у тому, щоб визначити, що є важливим для молодих людей під час вибору вишу, якими критеріями вони керуються, які їх очікування

Цікавим є той факт, що географія абітурієнтів щороку розширюється. Свої документи до ТДМУ цьогоріч подали жителі усіх областей України. «Приємно, що серед абітурієнтів – представники усіх регіонів нашої країни, а це свідчить про авторитет і зростаючу популярність нашого університету», – зазначив відповідальний секретар приймальної комісії Григорій Загричук.

Серйозно готуватися до вступу у медичний виш школярі розпочинають заздалегідь, адже вони повинні успішно скласти ЗНО і набрати мінімум 150 балів з хімії, біології, українська мова і література. Відтак, з 9-го класу готується 27% опитаних, з 10-го – 27%, з 11-го відповідно 32%.

Усі опитані відповіли, що були добре поінформовані про правила вступу у 2018 році, мали достатньо інформації про Тернопільський державний медичний університет та вступну кампанію. Основну інформацію абітурієнти черпали з офіційного сайту ТДМУ, ЗМІ, сторінки у фейсбуці.

Підсумовуючи відповіді на запитання «Звідки Ви дізналися про ТДМУ?», на першому місці традиційна порада від батьків, рідних, друзів, знайомих, вчителів, на другому місці такі інформаційні ресурси, як Інтернет, соціальні мережі, ЗМІ.

Цьогоріч ТДМУ двічі організував для старшокласників Дні відкритих дверей. Їх відвідало 15% опитаних абітурієнтів. Найбільше їм запам’яталася атмосфера, яка панувала під час зустрічей з керівництвом вишу, деканами факультетів, вразили музей анатомії та екскурсія у морфологічний корпус, студентський майстер-клас з надання першої допомоги.

Ключовим для аналізу відповідей було запитання «Чому обрали саме ТДМУ?». Серед найцікавіших такі відповіді: «багато рідних, друзів тут навчалося/навчається, їх відгуки позитивні», «тут навчалися мої батьки», «тут високий рівень навчання, є можливість себе реалізувати», «це хороший університет з потужною базою, престижний, один з найкращих в Україні», «ТДМУ веде активну співпрацю з іноземними університетами, є можливість навчання за кордоном», «я завжди планував тут вчитися», «дуже подобається місто Тернопіль».

Відповіді на запитання «Що впливає на вибір ВНЗ?» дають можливість керівництву вишу визначитися щодо того, які вектори розвитку обирати, щоб підтримувати позитивний імідж надалі, набувати більшої престижності у суспільстві, бути обраним випускниками у майбутньому.