Меню Закрити

У ТДМУ відкрили студентське кафе та спортивний майданчик

Смачно й недорого поїсти, поспілкуватися, провести тематичний вечір чи презентацію, організувати невеличкий концерт для друзів можуть студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського у щойно відкритому студентському кафе, що на вулиці Живова, 5 (гуртожиток №1). Заклад розрахований на те, що в ньому одночасно може перебувати 48 осіб. Учора – 3 вересня 2018 року – він прийняв своїх перших відвідувачів, серед яких були не лише студенти, а й представники адміністрації ТДМУ та студентського самоврядування. Тут молодь завжди зможе посмакувати смачною випічкою власного виробництва, випити горнятко запашної кави чи чаю.

Ректор ТДМУ, професор Михайло Корда запропонував студентам подавати свої пропозиції щодо декорування стін та приміщення студентського кафе. Свої творчі ідеї та бачення молоді люди можуть адресувати в Центр виховної роботи та культурного розвитку ТДМУ (директор – Марта Руденко). Сюди ж вони можуть звертатися, якщо у них виникло бажання організувати той чи інший захід.

Графік роботи кафе – 16.00-20.00. У разі організації заходів години роботи та інші моменти будуть індивідуально узгоджуватися.

Цього ж дня також відбулося відкриття оновленої студентської їдальні, де студенти можуть за доступними цінами купити собі смачні і корисні страви. Меню доволі розмаїте – холодні закуски (яйце під майонезом, буряк маринований, салат з капусти, салат овочевий, салат з буряка, морква по-корейськи, салат з філе курки і овочів), перші страви (борщ червоний, суп з грибами, суп картопляний з горохом), другі страви (січеник, смажене філе курки, плов з яловичиною, налисники з сиром і сметаною, сирники зі сметаною, біфштекс рублений з цибулею, зрази рублені, вареники з картоплею і сметаною, деруни зі сметаною, пельмені з маслом, відбивна зі свинини, смажене філе хека, котлета по-київськи), гарніри (варений рис з овочами, гречана каша, варені макарони, картопляне пюре, картопля фрі, гриби в сметанному соусі).

Одночасно в їдальні поснідати, пообідати чи повечеряти може 60 осіб. Працює заклад харчування до 19.00 у робочі дні.

Окрім того, на території студмістечка на вулиці Живова для занять спортом (міні-футбол, волейбол) облаштовано спортивний майданчик, закуплено спортивний інвентар.

«Зараз ми робимо благоустрій на прибудинковій території гуртожитку №3. Біля нього буде встановлено майже 12 вуличних тренажерів, щоб у вільний від навчання час студенти мали можливість підтримувати фізичну форму. Єдине прохання – добре вчіться, будьте активними і використовуйте кожну хвилину для вдосконалення», – звернувся Михайло Корда.

Вхід у кафе та їдальню для студентів ТДМУ відбувається за наявності студентського квитка чи перепустки для тих, хто живе у гуртожитках. Щодо спортивного майданчика, то відповідальними за заняття на ньому є тренери тренажерної зали, в яких можна буде погодити графік тренувань і отримати ключ.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.