Меню Закрити

Всесвітній день психічного здоров’я відзначили у ТДМУ

В Україні Всесвітній день психічного здоров’я відзначають з 1992 року. Його проводять, щоб привернути увагу суспільства до психічного здоров’я, сприяти промоції турботи про психічне здоров’я та подолати стигму щодо його розладів. 9 жовтня 2018 року кафедра психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського державного медичного університету організувала літературно-музичний вечір, приурочений цьому дню. У заході взяли участь пацієнти Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні та студенти нашого університету.

Захід розпочався невеличкою виставою майбутніх лікарів, які акцентували увагу на тому, що психічне здоров’я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних відносин і здатності кожної окремої людини зробити внесок в розвиток суспільства.

Своєю творчістю, ліричними поетичними рядками та чудовим співом поділилися з присутніми пацієнти Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні.

Щоб підтримати у цей важливий день людей, які страждають на психічні розлади, студенти ТДМУ подарували своє розуміння та частинку тепла, вплетені у ноти.

Свою творчість представив університетський гурт «One by one».

Завершив вечір неймовірно чуттєвий та креативний виступ нещодавно сформованого університетського інтернаціонального гурту.

Багато хто вважає, що психічне здоров’я – це відсутність психічних захворювань, але насправді – це загальне благополуччя, на тлі якого людина здатна реалізовувати свій потенціал і справлятися зі щоденним стресом.

Психічне здоров’я кожного, насамперед, залежить від нього самого і його близьких. Завдання кожної сучасної людини зберігати свою душевну рівновагу, бути готовою до стресових ситуацій, і за необхідності звертатися за допомогою, а не пускати на самоплив симптоми перевантаження, депресії чи емоційної нестійкості.

У такий насичений емоціями день, хочеться сказати спасибі тим лікарям, які допомагають людям з психічними проблемами залишатися при своєму розумі, коли ті виходять з себе. 10 жовтня – спільне свято, коли про психічне здоров’я говорять серйозно. Перед душевною недугою всі рівні – успішні бізнесмени і небагаті робочі, відомі особистості та звичайні люди.

Давайте будемо дбати про своє психічне здоров’я, а також підтримувати тих, від кого відвертається суспільство через його проблеми.