Меню Закрити

Студенти ТДМУ вчили школярів доглядати за зубами

Студенти стоматологічного факультету Тернопільського державного медичного університету започаткували цикл акцій «Здорові зуби – здоровий організм». Нещодавно вони побували на уроці «Основи здоров’я» у школі-ліцеї №2. Майбутні стоматологи третього курсу разом з викладачем Ангеліною Серватович спілкувалися з учнями про те, як правильно доглядати за ротовою порожниною і зубами. Студенти і їх наставниця планують в подальшому провести ще декілька таких акцій.

«Дітям було неймовірно цікаво, вони ставили багато питань, а дівчатка бігли обіймати студентів і мене. Особливо приємно було почути з уст іноземних студентів українською мовою правила догляду за ротовою порожниною та те, як правильно чистити зуби. Приділили увагу кожному учню і до кожного особисто підходили з метою навчити, як правильно чистити зубки зубною щіткою. Всі ці навички школярі відпрацьовували на фантомі щелепи», – розповіла Ангеліна Серватович.

Найбільше захоплення в дітей викликало те, з якою любов’ю Кадоаурі Мохамед Хамза і Хафіт Айман вчили їх, як правильно чистити зубки. Даяна Мурмило розповіла про карієс і інші захворювання, які можуть руйнувати зуби. Вона наголосила на тому, що молочні зубки потрібно лікувати і двічі на рік бувати у стоматолога.

А ще діти мали можливість переглянути слайд-шоу з цікавими загадками на вищезгадану тему зустрічі, почути про здорову і шкідливу їжу для зубів. Всіляко допомагали у проведенні цієї акцій Мітура Каміль, Нємит Конрад Якуб.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.