Меню Закрити

Студенти ТДМУ вчили працівників поліції боротися зі стресами

З нагоди Дня психічного здоров’я студенти Тернопільського державного медичного університету Маряна Позунь, Павло Левчук і Ірина Зубок разом зі своїм наставником у волонтерській діяльності Іванною Керничною завітали до Головного управління Національної поліції Тернопільської області. Вони розповіли працівникам поліції про те, які чинники впливають на стан психічного здоров’я.

Майбутні лікарі детально зупинилися на тому, що таке психічне здоров’я, про його складові та чинники збереження. Вони проаналізували таке явище, як депресія. Студенти ТДМУ дали декілька порад щодо того, як боротися з таким психічним станом та що робити у разі виявлення інших психологічних розладів.

За їх словами, психічне здоров’я – необхідна умова активної життєдіяльності, самореалізації, розвитку усіх людей без винятку. Воно є запорукою ефективного виконання службових обов’язків і для співробітників правоохоронних органів. За словами медиків та психологів Нацполіції, важливо не ігнорувати, не приховувати зміни у своєму психологічному стані. У разі проблеми, коли самотужки впоратися важко, варто звернутися за допомогою до фахівців.

Наші студенти також дали можливість поліціянтам пройти тест щодо оцінки власного емоційного стану та ризиків виявлення депресії.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.