Меню Закрити

У ТДМУ організували благодійний ярмарок

З нагоди свят Покрови Пречистої Богородиці, 74-річчя створення УПА, Дня українського козацтва, Дня захисника України свят в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського організували благодійний ярмарок. Викладачі і студенти підійшли до проведення цього заходу відповідально і творчо.

Метою цього заходу був збір коштів на потреби «Дому милосердя» у місті Чорткові, який перебуває під опікою ТДМУ. Ця громадська організація  створена завдяки благодійним пожертвам для подолання проблеми відсутності центрів соціальної адаптації, розвитку та реабілітації дітей з особливими потребами. Усього у Чорткові є 350 неповносправних дітей, з них – 150 у самому місті, решта – з інших районів та областей.

До проведення ярмарку всі ретельно готувалися. Учасники прагнули креативно підійти до оформлення солодощів і страв. Наприклад, студенти першого і третього курсів медичного факультету постаралися оформити свої столи в осінньому стилі – вони принесли гарбузи, розмаїте збіжжя, аби відобразити щедрість врожаю цієї пори, а також сплели розкішні віночки з осіннього золотого листя.

Кожен, хто випікав смаколики, рекламував у соціальних мережах свої вироби за декілька днів до ярмарку, закликаючи всіх бажаючих прийти і підтримати благодійну ініціативу ТДМУ. Результатом спільних зусиль студентів і викладачів стало те, що загалом було виручено майже 16 тисяч гривень, які підуть на благодійні ініціативи.

Варто відзначити лідерів цьогорічного ярмарку. Найбільшу суму за свої солодощі отримали представники фармацевтичного факультету – 4472 гривні, мало чим їм поступилися викладачі кафедри фармакології з клінічною фармакологією і їхні підопічні майбутні медики – 4010 гривень, стоматологічний факультет зібрав 2303 гривні, медичний факультет – 2148 гривень, навчально-науковий інститут медсестринства – 1820 гривень.

Ще однією важливою складовою цього заходу було те, що викладачі і студенти вміють об’єднувати зусилля, підтримувати один одного заради благородної цілі.

Цей ярмарок автентичними строями українського народного одягу прикрасили представники Тернопільського обласного краєзнавчого музею – завідувач сектору зберігання відділу фондів ТОКМ Галина Завіша та науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Оксана Гулик. Також вони проводили майстер-класи з намотування хустин і наміток для всіх бажаючих, розповідали про особливості вишиваної культури Тернопілля і України загалом.

Чималих зусиль до організації заходу доклали представники центру виховної роботи і культурного розвитку Галина Габор і Іванна Кернична. Також центр висловлює подяку усім кураторам і студентам за Чуйність і бажання допомогти ближньому.

Прес-служба Тернопрільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.