Меню Закрити

Зустріч ректора ТДМУ зі Студентським парламентом

Традиційно щомісяця під час навчального року ректор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професор Михайло Корда зустрічається з представниками Студентського парламенту. Цього року зустріч з новообраним органом студентського самоврядування відбулася 31 жовтня.

До керівного складу нового парламенту увійшли Романна Павлюк (голова), Назар Ковбаса (заступник голови), Владислав Колесник (заступник голови), Антон Єраткін (керівник сектору освіти), Артем Присяжнюк (керівник сектору дозвілля), Віталій Карпов (керівник сектору інформації), Дмитро Замрей (керівник сектору науки), Назарій Савчук (керівник сектору гуртожитків) та інші. Також 20 листопада 2018 року відбудуться довибори з числа іноземних студентів. Свої заяви на участь у виборах можуть подати усі бажаючі 7-8 листопада з 16.00 до 18.00 в офіс парламенту (біологічний корпус).

Під час цього засідання ректор відзначив подяками учасників гурту «Калина чорна», які в університеті і Тернополі усім запам’яталися виконанням українських пісень, неодноразово були учасниками різних концертів і благодійних акцій.

Віталій Карпов розповів про роботу інформаційного сектору, зокрема про проект «Знай СП». Його суть полягає у тому, аби всіх студентів ТДМУ познайомити з членами Студентського парламенту. Спеціально для реалізації цього проекту була підібрана своя кольорова гама для кожного сектора, організовано фотосесію і кожен член парламенту описав 5 фактів про себе. Ця інформація поступово публікується на офіційних сторінках у соцмережах. Також інформаційний сектор розробив концепцію і механізм швидкого збору і поширення інформації на студентських сторінках ТДМУ, зокрема парламенту, відеоблогу Outlook, Творчого колективу ТДМУ та інших.

Керівник сектору гуртожитків Назар Савчук ознайомив з проектами щодо створення статуту органу студентського самоврядування гуртожитків, встановлення ландроматів, обладнання відеокамерами коридорів у гуртожитках, облаштування кімнат відпочинку в гуртожитках. За словами Назара, кімната відпочинку, яка є у гуртожитку №3, користується попитом і студенти мають можливість поспілкуватися між собою і не заважають при цьому своїм колегам навчатися. Зі свого боку ректор Михайло Корда запропонував обладнати в гуртожитку №2 ще одну кімнату відпочинку.

Керівник сектору дозвілля Артем Присяжнюк розповів про заплановані заходи, зокрема про цикл інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?», студентські квести (13 листопада), концерт з нагоди Міжнародного студента (15 листопада), турніри з футболу (19-26 листопада), шахів, шашок, стендап-вечори (27-29 листопада). Також зазначив, що оголошено конкурс на дизайн студентського кафе. Окрім того, Артем ознайомив з тим, які благодійні акції відбулися, і як виконують волонтерську роботу наші студенти у хоспісі.

Влад Довгалюк звернувся з проханням обладнати тренажери та муляжі для підготовки лицарського клубу з метою участі в змаганнях. Нагадаємо, що декілька років тому в ТДМУ було створено клуб лицарських боїв «Золота шпора», члени якого успішно відстоюють честь вишу на міжнародних турнірах.

У свою чергу ректор ТДМУ Михайло Корда ознайомив членів парламенту з тим, що невдовзі буде розпочато роботи з облаштування спортивного майданчик поблизу гуртожитків №3 і 4, де буде встановлено вуличні тренажери та інше спортивне обладнання. На цьому майданчику він запропонував створити місце для тренування лицарського клубу.

Голова сектору освіти Антон Єраткін презентував проекти про оцінювання лекцій, поділ абітурієнтів на групи за рівнем знання англійської мови, показ фільмів з англійськими субтитрами в стінах університету, створення і розвиток розмовного клубу за участю іноземних студентів. Щодо останнього проекту, то головна його мета – налагодити тіснішу комунікацію з представниками інших країн, які здобувають вищу освіту в нашому університеті.

Михайло Михайлович підтримав ідею створення розмовного клубу у форматі «Conversation partner», який передбачає неформальні зустрічі українських і іноземних студентів і спілкування виключно англійською мовою.

Голова сектору науки Дмитро Замрей зазначив, що нещодавно відбулася лекція викладача ТДМУ Ірини Смачило, відновлено роботу проекту «Твоя професія», також у планах відновити діяльність роботи хірургічної школи, створити стоматологічний гурток.

Майбутніми лікарями було презентовано проект «Мий», головне завдання якого полягає у дотриманні гігієнічних вимог викладачами і студентами з метою профілактики поширення інфекційних захворювань.

Романна Павлюк запропонувала створити в ТДМУ службу психологічної підтримки і допомоги з метою запобігання емоційного вигоряння та подолання стресів.

Також було обговорено методи запобігання крадіжок речей у гардеробах.

Більшість студентських проектів ректор ТДМУ Михайло Корда підтримав. Він також побажав молодим людям успішного навчання, активної громадської діяльності. Михайло Михайлович запевнив, що наступна зустріч відбудеться через місяць.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.