Меню Закрити

Студенти та викладачі ТДМУ провели навчальний курс на базі Міжнародної клініки відновного лікування професора Володимира Козявкіна

У рамках співпраці між Тернопільським державним медичним університетом імені І.Горбачевського та Міжнародною клінікою відновного лікування професора Володимира Козявкіна делегація працівників у складі професора Дарії Попович, асистента Анастасії Руцької та двох студентських груп четвертого курсу спеціальності «Здоров’я людини» організували виїзний навчальний курс на базі вищезгаданої клініки, яка розташована у місті Трускавець.

Програма курсу передбачала 5 лекцій, які стосувалися особливостей системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації професора Володимира Козявкіна та освоєння практичних навичок студентами у відділеннях клініки.

Протягом перебування в клініці студенти та викладачі мали змогу ознайомитися з cистемою інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації СІНР (метод розроблений професором В.Козявкіним). Це високоефективна технологія лікування пацієнтів з дитячим церебральним паралічем, наслідками органічного ураження нервової системи те вертеброгеною патологією. Система реабілітації побудована за полімодальним принципом з застосуванням різнобічних методів впливу на пацієнта. Дія одних методик доповнює та підсилює інші. Основний комплекс лікувальних заходів включає в себе біомеханічну корекцію хребта, мобілізацію суглобів кінцівок, рефлексотерапію, мобілізуючу гімнастику, спеціальну систему масажу, ритмічну гімнастику, апітерапію і механотерапію.

Основою системи інтенсивної нейрореабілітації є оригінальна методика полісегментарної біомеханічної корекції хребта, розроблена професором В.Козявкіним. Вона спрямована на усунення функціональних блокад хребцево-рухових сегментів та відновлення нормальної рухливості суглобів хребта.

Уже понад 12 років в Міжнародній клініці відновного лікування розробляються і застосовуються спеціалізовані ігрові пристрої та відповідне програмне забезпечення для комп’ютерної ігрової реабілітації. Виконуючи певну вправу лікувальної гімнастики, пацієнт одночасно грає у цікаву комп’ютерну гру.

Хочеться відмітити не лише лікувальну роботу клініки, високий професіоналізм працівників, а сам дизайнерський проект. Клініка оформлена в стилі сецесії з застосуванням символічної орнаментики. Всі холи оздоблені оригінальними квітковими орнаментами. Декоративні компоненти інтер’єру, крім естетичного впливу, спрямовані на пробудження в дитини мотивації до одужання та вивільнення від своєї хвороби.

Висловлюємо щиру подяку адміністрації університету за сприяння в організації поїздки, а також професору Володимиру Козявкіну та всім працівникам клініки за доброзичливе ставлення, високий професіоналізм і бажання ділитися досвідом.

Наша співпраця продовжуватиметься і надалі для досягнення спільної мети – розвиток реабілітаційної допомоги в Україні.

Проф. Попович Д.В., асист. Руцька А.В.