Меню Закрити

ТДМУ запрошує на навчання

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського нещодавно відбувся день відкритих дверей. Майбутні абітурієнти разом з батьками прибули детальніше дізнатися про умови вступу у 2019 році. Представники Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Львівської, Волинської, Київської, Одеської, Житомирської, Донецької, Дніпровської областей цікавилися особливостями навчання в ТДМУ, вступними іспитами та правилами прийому у 2019 році.

«Сьогодні наш університет здійснює підготовку фахівців на чотирьох факультетах за такими спеціальностями, як «Медицина», «Фармація», «Стоматологія», «Фізична терапія та ерготерапія», «Фізична реабілітація», «Громадське здоров’я», «Сестринська справа», «Парамедик», а також підвищення кваліфікації лікарів на післядипломному рівні. Кафедри та навчальні лабораторії обладнані найсучаснішим обладнанням. У нас проводяться наукові дослідження, розвинена широка міжнародна співпраця. Остання дає можливість студентам брати участь у програмах академічної мобільності, завдяки якій молоді люди можуть упродовж семестру чи двох навчатися в провідних вишах Європи, бути учасниками науково-практичних конференцій за кордоном чи проходити в сучасних іноземних клініках виробничу практику і стажування. Наші студенти займаються науковою роботою. У минулому році саме студенти нашого університету посіли найбільше призових місць в України з предметних олімпіад. Ці та багато інших показників і досягнень підтверджують те, що в Тернопільському державному медичному університеті молоді люди отримують якісні знання і фахову освіту», – зазначив проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай.

Про розмаїття студентського життя розповіла голова Студентського парламенту Романна Павлюк. «Мене часто запитують, чому як киянка обрала Тернопіль для навчання. По-перше, це університет без корупції, де ви можете навчатися і отримувати об’єктивні оцінки за свої знання. По-друге, Тернопіль – маленьке місто порівняно з Києвом, тому тут є більше часу для активної громадської діяльності поза навчанням, можливість розвиватися як особистість. Наявність вільного часу дала мені можливість брати участь у житті Студентського парламенту. Головною моєю мотивацією був вислів: «Змінюй або помирай». І цю можливість щось змінити я маю тут в університеті – ми пишемо проекти, спілкуємося з адміністрацією вишу. У нас доволі продуктивна співпраця з керівництвом університету – нас чують, аргументують те чи інше рішення, маємо добру фінансову підтримку. Спілкуючись зі своїми однокласниками, які здебільшого обрали медичну професію, розумію, що мій вибір був правильним. Раджу вступати до медичного університету у Тернополі, брати участь у студентському самоврядуванні і розвиватися», – наголосила Романна.

Відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Григорій Загричук ознайомив з основними умовами вступу до ТДМУ, які будуть прийнятими після юстування правил прийому до закладів вищої освіти в Україні. Він детально зупинився на особливостях вступу на державну та контрактну форми навчання і наголосив на тому, що початок прийому заяв в 2019 році розпочнеться з 10 липня. Григорій Ярославович відповів на запитання майбутніх абітурієнтів та їх батьків.

Заступник декана медичного факультету, доцент Ігор Драч розповів про історію створення цього підрозділу, його кадровий склад, відомих випускників, особливості навчання.

З навчанням на фармацевтичному факультеті присутніх ознайомив декан фармацевтичного факультету, доцент Дмитро Коробко.

Декан стоматологічного факультету, доцент Світлана Бойцанюк розповіла про престижність професії стоматолога та кадрову і матеріально-технічну базу для підготовки таких фахівців у ТДМУ.

Навчально-науковий інститут медсестринства і спеціальність «Сестринська справа» презентувала доцент Юлія Данилевич.

Завідувач кафедри медицини катастроф і військової медицини, професор Арсен Гудима розповів про переваги професії парамедика, впровадження цієї спеціальності в Україні та систему підготовки таких фахівців у ТДМУ.

Цього дня представники Студентського парламенту нашого університету організували декілька локацій, на яких практично показували, які знання і навички здобувають молоді люди під час навчання в Тернопільському медичному університеті. Бажаючі мали можливість здобути початкові ази з надання першої допомоги завдяки членам молодіжного осередку Всеукраїнської ради реанімації та Товариства «Червоний хрест». Студенти-стоматологи демонстрували свої практичні навички і надавали рекомендації щодо догляду за ротовою порожниною і зубами. Також школярі безпосередньо мали можливість почути, які молодіжні програми діють у виші, в яких заходах і проектах вони можуть брати участь.

https://www.facebook.com/tdmu.official/videos/302887173651353/

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.