Меню Закрити

Студенти ТДМУ влаштували свято для діток, які опинилися в критичній ситуації

Доброю традицією в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського є волонтерська і благодійна діяльність. Сьогодні цей напрямок доволі розвинений і популярний. У такий спосіб майбутні лікарі вчаться бути милосердними і розвивають необхідну у їх подальшій професійній діяльності емпатію.

Під час чергового зібрання волонтерською команди вишу одна з її учасниць Тетяна Горбатенко розповіла про Центр соціально-психологічної реабілітації дітей, що на вулиці Стрімкій, 6. Попередньо вона поспілкувалася з директором закладу і з’ясувала, які потреби має малеча. Насамперед, діткам потрібні були засоби гігієни та одяг. Волонтерська команда ТДМУ прийняла рішення організувати благодійну акцію зі збору цих речей.

«На рівні університету ми організували серед студентів і викладачів збір необхідного. Волонтери щодня після занять чергували в кабінеті центру виховної роботи і культурного розвитку, збираючи і сортуючи все. Висловлюємо подяку тим, хто долучився, зокрема студентам 20-ї та 24-ї груп шостого курсу, 25-ї групи п’ятого курсу медичного факультету, 4-ї групи другого курсу спеціальності «Фізична реабілітація», кафедрі інфекційних хвороб, студентам 114-ї групи, яка принесла книжечки Мирослава Ярмуша. Спільними зусиллями всіх небайдужих дітки отримали запаси дитячого порошку, шампуню, мила, зубної пасти, щіток, мочалок, серветок, туалетного паперу та одягу. Коли було все зібрано, наша команда завітала до 29 слухачів з лекцією про особисту гігієну. Також для дітей організували тематичні ігри, загадки, мультфільми та квести. Маленькі слухачі були дуже активні, йшли на контакт, проявляли ініціативу, охоче спілкувалися, ділилися своїм досвідом», – розповіла Маряна Позунь.

Великий внесок в організацію акції зробили Мар’яна Позунь, Олександр Сагайдак, Надія Заставна, Назарій Савчук, Тетяна Горбатенко, Соломія Кравчук, Антон Бур, Олена Смачило, Олена Висоцька.

Вище йшла мова про те, що студенти передали Центру соціально-психологічної реабілітації дітей примірники дитячої книжки Василя Ярмуша «Кіт Мацько», які вони придбали з благодійною метою. Нагадаємо, що під час декади дня відкритих дверей у бібліотеці ТДМУ донька письменника Мирослава Ярмуш розповіла про те, що її батько прагнув донести свою любов до дітей через власні твори. Вона вирішила реалізувати його мету і мрію завдяки виданню і продажу його книг з благодійною складовою. Пані Мирослава зазначила, що 50% вартості від книги ідуть на підтримку обдарованої дитини-сироти або ж дитини з особливими потребами. Усі кошти донька письменника передає адресно дітям. Інші 50% вкладаються у друк наступного тиражу дитячої книги.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.