Меню Закрити

Асистент кафедри медичної біології здобула перемогу на Всеукраїнському трейловому забігу «Win Trail Ternopil-2018»

Другого грудня 2018 року у Тернополі відбувся перший в історії міста трейловий забіг «Win Trail Ternopil-2018», в якому взяли участь 150 бігунів.

На змагання  приїхали спортсмени зі Львова, Рівного, Івано-Франківська, Чернівців, Києва, Житомира, Дніпра, Одеси та інших міст України. В забігу також взяла участь асистент кафедри медичної біології Скиба Олена – активний учасник бігового клубу Тернополя «Ternopil Running Club» та Всекраїнської спільноти бігунів «Runday».

«Я завжди полюбляла біг на довгі дистанції, – зазначає Олена, – брала активну участь у змаганнях ще в школі та в університеті. Але більш професійно підійшла до бігу з літа 2018 року, коли моїм тренером став Андре Мурано – активний учасник Польського бігового клубу «ITMBW Krakow».

Організатор забігу «Win Trail Ternopil-2018» Роман Задорожний зазначив, що основною метою бігових змагань є залучення аматорів і професіоналів до трейлового бігу та неформальне спілкування, обмін досвідом після фінішу. «Це був перший в біговій історії Тернополя трейловий забіг, який вдалось організувати та провести на високому рівні», – зазначив також Роман.

Маршрут забігу пролягав засніженими горбами на дистанції 7 та 21 км через ліс, прилеглих до Тернополя сіл Кутківці та Пронятин.

У забігу на 7 км серед жінок третьою прибігла Олена Скиба та була нагороджена дипломом 3 ступеня та численними подарунками від спонсорів.

Перед змаганнями учасники бігового клубу та охочі волонтери на чолі з тренером Тернопільського бігового клубу Олександром Гром’яком прибрали ліс та вивезли з нього два мікроавтобуси сміття. Чистити трейлові та бігові маршрути є доброю традицією бігунів у підготовці до змагань та у вихованні екологічної свідомості людей.

Олена Скиба – призер трейлового забігу «Win Trail Ternopil-2018».


Учасники бігового клубу «Ternopil Running Club» під час очищення трейлових маршрутів.