Меню Закрити

Студентка ТДМУ – переможець конкурсу «Ліра Гіппократа»

ХІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс студентів-медиків і медичних працівників України «Ліра Гіппократа» відбувся 9 грудня 2018 року у Києві. У ньому взяли участь представники Львівського, Івано-Франківського, Вінницького, Київського, Харківського, Луганського медичних університетів, а також медичні працівники Херсону (шкірно-венерологічний диспансер), Чернівецької ОЦЕМД, Києво-Святошинського консультативно-діагностичного центру та багато інших. Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського представляла студентка стоматологічного факультету Христина Врублевська, яка здобула перемогу у цьому конкурсі.

Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв «Ліра Гіппократа» є професійним мистецьким святом. Засновником і організатором його є творча спілка «Асоціація діячів естрадного мистецтва України». Фестиваль-конкурс проводиться за підтримки Міністерства культури України. Метою конкурсу є сприяння популяризації українського мистецтва, виявлення обдарованих талановитих виконавців і авторів, підсилення впливу професійного та аматорського українського сучасного мистецтва.

Христина Врублевська зазначила, що в основному оцінювалися вокальні здібності, однак було декілька хореографічних постановок та читців розмовного жанру. Наша студентка виконала дві пісенні композиції – «Минає день, минає ніч» Миколи Мозгового та «Українське попурі». Це дало їй можливість добре представити свої здібності і отримати перемогу на республіканському рівні.

«Серед конкурсантів найбільше мені запам’яталися два виступи. Перший – це автор-виконавець, який довго працював в сільській місцевості і написав пісню «Диспансеризація», в якій змалював реалії роботи медичних працівників. Інший виступ – дуетне виконання сестер Барбанових з Івано-Франківська. На мою думку, цей конкурс – гарна можливість побачити таланти колег зі всієї України та спробувати свої сили», – розповіла Христина.

Нагадаємо, що минулого року дівчина уже перемагала у цьому конкурсі. Правда, тоді вона виступала у дуеті з іншим студентом нашого університету. Цьогорічна сольна спроба підтвердила те, що вона має чудовий вокальний талант.

Вітаємо Христину Врублевську з перемогою і бажаємо їй успіхів та нових досягнень!

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.