Меню Закрити

Студентка ТДМУ здобула призове місце на міжнародній науковій конференції

Наприкінці листопада 2018 року в Національному медичному університеті імені О.Богомольця відбулася Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Annual Young Medical Scientists’ Conference 2018».

У цьому заході взяли участь 450 учасників з України, студенти-іноземці українських медичних університетів з країн Кавказу, Близького Сходу, Індії, Нігерії, гості з Білорусії та Казахстану. Молоді вчені і студенти представили понад 100 наукових робіт, які оцінювали члени журі у кожній секції.

Команда студентів Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського гідно представила наш виш на цій конференції. Свої наукові доробки продемострували Христина Антонів, Катерина Мамренко, Мар’яна Позунь і Роман Ярославіцький.

Наші студенти мали можливість взяти участь у практичних майстер-класах, наприклад «Алгоритм ведення гострих маткових кровотеч» та «Кишковий шов». Також під час конференції вони прослухали низку лекцій – «Сучасні методи лікування риносинуїтів та їх ускладнень», «Сепсис. Базові поняття», «Рак легень».

У секції «Фундаментальна медицина» Мар’яна Позунь здобула 3 місце з роботою «The role of cytokines in the dynamics of stress reaction in rats with hypothyroidism», яку вона виконала під керівництвом наукових наставників – доцента кафедри фармакології з клінічною фармакологією Аліни Вольської, асистента цієї кафедри Христини Курило та проректора з наукової роботи, професора Івана Кліща.

Усі доповіді були представлені англійською мовою.

Вітаємо Мар’яну з заслуженою перемогою і бажаємо їй нових досягнень.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.