Меню Закрити

Студентка ТДМУ серед переможців за результатами написання радіодиктанту національної єдності

Наприкінці грудня 2018 року було оприлюднено результати написання радіодиктанту національної єдності, який відбувся у День української писемності й мови. Без помилок написали лише 311 осіб. Найграмотнішими в Тернопільській області виявилися 7 осіб. Серед них – студентка першого курсу медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Марія Бартошинська. До речі, це була рекордна за всі 18 років існування радіодиктанту кількість учасників, які написали без жодної помилки.

«Взяти участь у цьому заході мені запропонувала завідувач кафедри української мови Марія Павлівна Тишковець. Після лекції ми всією групою приїхали у навчальний корпус на вулиці Дорошенка і разом написали диктант. Ми не готувалися до нього попередньо. ЗНО з української мови я склала на 193 бали. У школі також добре знала українську мову і літературу. Відповідно мої знання допомогли мені справитися з диктантом. Про те, що я перемогла, дізналася уже тоді, коли отримала посилку, в якій була книга за авторством Авраменка та запрошення на екскурсію до Києва», – розповіла Марія Бартошинська.

Одногрупниці переможниці Яна Чайка і Юлія Шуманська також поділилися враженнями від участі у цьому заході.

Яна сказала, що їй сподобалося писати радіодиктант, оскільки цікавою була тема і Авраменко читав його дуже чітко.

«Ми всі сиділи разом. Це був свого роду експеримент і можливість перевірити свої знання. Загалом мені дуже подобалися заняття з української мови в університеті. На жаль, вони уже завершилися. Ми розглядали теми, які стосуються медичної діяльності, як лікар має спілкуватися з пацієнтами і т.д.», – додала Юлія Шуманська.

Загалом участь у радіодиктанті взяли 32 779 осіб (за підрахунками надісланих листів з диктантом).

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.