Меню Закрити

Студенти ТДМУ пройшли виробничу практику у Вроцлавському медичному університеті

Виробничу практику з дитячої стоматології у клінічних базах Вроцлавського медичного університету цього року пройшло п’ятеро студентів п’ятого курсу (Андрій Макарук, Олена Мшанецька, Роман Івасенко, Зузана Сафінська, Неля Радомська) та двоє студентів четвертого курсу (Галина Вільчинська, Михайло Якимчук) стоматологічного факультету ТДМУ.

Студенти стоматологи в Університетському Клінічному Шпиталі.

Майбутні стоматологи мали можливість відпрацювати практичні навички у відділах щелепно-лицевої хірургії, ортодонтичному, терапевтичному, пародонтологічному, ортопедичному, відділах дитячої стоматології та хірургічної стоматології в Університетському шпиталі.

Під час практики у відділі щелепно-лицевої хірургії студенти були присутні на численних операціях, зокрема на бімаксилярній остеотомії і остеосинтезі, складних випадках видалення ретинованих зубів, резекції пухлин (ліпома, нейрофіброма), остеосинтезі травматичних переломів кісток обличчя і щелеп із зміщенням, реплантації зубів і їх шинуванні, реконструкції лицевих деформацій. Також брали участь у передопераційних консультаціях і післяопераційних обстеженнях.

Студенти стоматологи в передопераційному блоці відділу Щелепно-лицевої хірургії Університетського Клінічного Шпиталю.

В ортодонтичному відділі молоді люди визначали види патологічних прикусів і щелепно-лицевих аномалій, встановлювали діагнози і складали плани лікування зубних і лицевих патологій.

Проходячи практику в терапевтичному відділі, представники ТДМУ працювали асистентами стоматолога, проводили терапевтичні процедури: професійну гігієну ротової порожнини, зняття зубних відкладень, лікування карієсу зубів та його ускладнень (пульпіту, періодонтиту), включаючи інструментальну, медикаментозну обробку кореневих каналів, проводили знеболення слизової оболонки порожнини рота.

Студенти проводять на муляжах зшивання ран хірургічним шовним матеріалом з голкою.

У відділі дитячої стоматології наші студенти здійснювали стоматологічне обстеження дітей, забезпечували проведення основних профілактичних заходів, асистували під час лікування каріозних уражень, відновлення цілісності зубів, проводили також ендодонтичне лікування ускладненого карієсу тимчасових зубів, надавали рекомендації щодо догляду за порожниною рота.

У пародонтологічному відділі майбутні стоматологи виконували обстеження пародонтологічних хворих, встановлювали діагноз, робили професійну гігієну порожнини рота, визначення глибини та проведення кюретажу пародонтальних кишень, переглядали та аналізували амбулаторні карти пацієнтів із захворюваннями пародонту.

Студент 5 курсу Івасенко Роман асистує лікарю під час лікування пацієнта у відділі дитячої стоматології.

Під час практики в ортопедичному відділі були присутні на клінічних та лабораторних етапах проведення CAD/CAM системи, які робив Dr. Wojciech Grzebieluch. Студенти ознайомилися з лабораторними етапами виготовлення обтураторів, а також з вроцлавським методом виготовлення часткових пластинчатих  протезів.

У відділі хірургічної стоматології вивчали вроцлавський метод проведення мандибулярної анестезії. Молоді люди були залучені до проведення таких хірургічних процедур: типового та атипового видалення зубів. На муляжі зшивали рани хірургічним шовним матеріалом і голкою. Вивчали методи шиття і особливості шовних матеріалів, які застосовуються в клініці.

У вихідні дні студенти ТДМУ змістовно проводили дозвілля. Вони відвідали культурні пам’ятки Вроцлава, зокрема Рацлавіцьку панораму, музей «Павільйон чотирьох куполів», Національний музей. А також побували в столиці Чеської Республіки Празі, Соборі Святого Віта, Празькому граді, оглянули Карлів міст і Вишеград.