Меню Закрити

ТДМУ підписав угоду про співпрацю з китайськими партнерами

Ректор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професор Михайло Корда 1 лютого 2019 року зустрівся з представниками китайської компанії «The Ukrainian Study Abroad Centre», які прибули до Тернополя у складі голови Цзянанського центру культурного обміну «Шовковий шлях» Wang Yitan, генерального директора центру Dong Jian, заступника керівника центру Huang Tebowei, заступника керівника центру Xu Jun та консультанта центру з навчання за кордоном Liu Siyuan.

Wang Yitan розповів, що він є представником фірми «Шовковий шлях», головною діяльністю якої є культурний обмін між Україною та Китаєм.

Головна мета візиту китайської делегації до Тернополя і ТДМУ зокрема – це можливість навчання китайської молоді в українських вишах. Wang Yitan зазначив, що їхня фірма доволі молода – працює з 2018 року в Україні. Проте, за його словами, упродовж цього часу їм вдалося залучити до навчання в українські університети понад 100 студентів з Китаю. Водночас вони мають велику мережу в своїй країні і успішно займаються пошуком студентів. «Китайська молодь зараз навчається в різних містах України. Проте ми би хотіли зосередити свою увагу більше на Тернополі, адже це дуже зручне для навчання і проживання місто з високим рівнем безпеки. Можливість співпраці з ТДМУ дасть змогу китайським громадянам також обирати здобуття вищої медичної освіти», – додав гість.

Михайло Михайлович детальніше ознайомив китайських гостей з діяльністю Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, умовами навчання, спеціальностями, які можуть здобути молоді люди. Він повідомив, що загалом в університеті навчається 6600 студентів, з яких 2000 – це іноземні студенти з 55 країн світу.

Також ректор ТДМУ зазначив, що університет уже має угоду про співпрацю з Медичним коледжем Цанджоу у Китаї. Минулого року делегація нашого університету у складі Михайла Корди, керівника відділу міжнародних зв’язків Наталії Лісничук, заступника директора навчально-наукового інституту медсестринства Світлани Даньчак 1-6 липня 2018 року перебувала у Китайській Народній Республіці з метою налагодження співпраці в освітянському та науковому напрямках. Результатом домовленості стало те, що в цьому напрямку уже розпочато розбробку двох програм здобуття вищої освіти. Одна з них передбачає підготовку бакалаврів медсестринства для тих, хто уже закінчив навчання в коледжі Цанджоу за спеціальністю «Медсестринство». Ці молоді люди здобуватимуть освітній рівень бакалавра в Тернопільському медичному університеті на денній формі навчання упродовж двох років.

Також здобувати вищу освіту з медсестринства зможуть громадяни КНР після закінчення школи за чотирирічною програмою на стаціонарній формі навчання. У цьому випадку вони два роки навчатимуться в Медичному коледжі Цанджоу і впродовж двох наступних років продовжуватимуть навчання в ТДМУ. Після успішного завершення університету вони отримають дипломи бакалавра.

Михайло Корда під час зустрічі з китайською делегацією наголосив на тому, що ТДМУ – один з провідних медичних вишів України, який має 70 закордонних партнерів, реалізовує низку важливих міжнародних проектів і є лідером у вищій медичній освіті нашої країни.

Представники Цзянанського центру культурного обміну «Шовковий шлях» мали можливість детальніше ознайомитися з діяльністю науково-дослідних лабораторій у ТДМУ, центром стимуляційного навчання у нашому у університеті та роботою інших структурних підрозділів.

Результатом зустрічі стало підписання угоди про співпрацю між представниками китайської компанії та Тернопільським державним медичним університетом імені І.Горбачевського.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.