Меню Закрити

ТДМУ підписав угоду про співпрацю з лікарнею «Газіосманпаша» Університету «Йені Юзйіл» (Туреччина)

Нещодавно можливості співпраці та обміну досвідом обговорили ректор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професор Михайло Корда та представники клініки «Газіосманпаша» Університету «Йени Юзил» (Туреччина).

У турецькому медичному закладі, який є клінічною базою вищезгаданого університету, працюють досвідчені лікарі з трансплантації органів, які здійснюють пересадку печінки, нирок і підшлункової залози, кісткового мозку у дітей і дорослих, а також трансплантацію рогівки ока. Тут діє онкологічний центр, який має досвідчену команду медиків. Окрім того, успішно функціонують центр серцево-судинної хірургії для дітей і дорослих, центр діагностики генетичних захворювань, центр екстракорпорального запліднення з повністю оснащеними блоками інтенсивної терапії. В клініці «Газіосманпаша» уже надали медичну допомогу майже чотирьом мільйонам пацієнтам і провели понад 60000 операцій.

Результатом зустрічі стало підписання угоди про співпрацю між ТДМУ і клінікою «Газіосманпаша» Університету «Йени Юзил», в рамках якої відбуватимуться академічні обміни викладачами, стажування викладачів і студентів на клінічних базах цього закладу, спільні наукові дослідження, зокрема з залученням лабораторії генетичних досліджень і клітинних культур нашого університету.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.