Меню Закрити

Студенти ТДМУ вивчали культурну спадщину Тернопілля

20 лютого 2019 року співробітники кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки організували виховний захід зі студентами ІІ курсу на тему «Історія, культура, пам’ятки архітектури та видатні люди Тернопільської області».

Розпочав засідання завідувач кафедри, професор Вадзюк С.Н. Він відзначив, що 20 лютого країна п’ятий рік поспіль вшановує пам’ять Героїв Небесної сотні. Степан Несторович повідомив, що серед Героїв Небесної сотні – шестеро наших земляків: Олександр Капінос, Устим Голоднюк, Назар Войтович, Василь Мойсей, Ігор Костенко і Тарас Слободян. Присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

На фото завідувач кафедри, проф. Вадзюк С.Н. зі вступним словом.

Були заслухані цікаві презентації студентки Христини Бедрійчук на тему «Бучацький район: визначні місця та архітектурні пам’ятки». Аудиторію зацікавили представлені нею відеофакти про Іоанна-Георга Пінзеля – видатного скульптора XVIII століття.

На фото виступ студентки Бедрійчук Христини.

Студент Олексій Яцюк доповів присутнім про історію Гусятинського району та його видатних уродженців. Студентка Олена Баран представила присутнім цікаву презентацію про Зборів.

На фото студенти: Олексій Яцюк і Олена Баран.

Слухачів зацікавило повідомлення про історію, культуру, пам’ятки архітектури та видатних людей Чортківського району, яке представила студентка  Ольга Половчук.

На фото виступ студентки Ольги Половчук.

Про історію та архітектурні пам’ятки Теребовлянського р-ну розповіла студентка Діана Галіяш.

На фото виступ студентки Діани Галіяш.