Меню Закрити

Викладачі ТДМУ про презентацію Національної платформи з вивчення української мови для англомовних осіб «SpeakUkrainian»

28 лютого 2019 року представники кафедри української мови ТДМУ – завідувач кафедри, доцент Марія Тишковець та викладач Оксана Мисик – взяли участь у презентації Національної платформи з вивчення української мови для англомовних осіб «SpeakUkrainian». Цей захід відбувся у Дипломатичній академії при Міністерстві закордонних справ України і був приурочений до Міжнародного дня рідної мови.

Сайт створено в 2018 році на замовлення Міністерства інформаційної політики України та на виконання Указу Президента про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови (№156/2018) Асоціацією інноваційної та цифрової освіти та Академією навичок, яка вже реалізувала в Україні масштабний проект з вивчення іноземних мов LingvaSkills. Презентував роботу порталу один із його розробників Віталій Зубков.

 


Розробники проекту пропонують для вивчення 25 найчастіше вживаних тем, майже 100 уроків для швидкого опанування української мови, що доповнить роботу викладачів української як іноземної на заняттях. Окрім цього, усі охочі вивчити українську мову як іноземну можуть знайти посилання на електронні ресурси, підручники з української мови для іноземців, мобільні додатки, які допоможуть у вивченні української мови.

У свою чергу начальник управління публічної дипломатії МЗС Сергій Устименко відзначив важливість популяризації української мови за кордоном та повідомив, що МЗС бере на себе зобов’язання максимально розповсюдити інформацію про цей сайт і його можливості через закордонні дипломатичні представництва України.

Своїм досвідом вивчення української мови на презентації поділився колишній співробітник Посольства Японії в Україні, а нині редактор японської версії сайту Укрінформу Такаші Хірано.

Зі свого боку викладачі ТДМУ відтепер заохочують іноземних студентів нашого університету послуговуватися матеріалами презентованого сайту «SpeakUkrainian» і активно вивчати українську мову.