Меню Закрити

Відбулася підсумкова нарада-конференція про роботу обласної онкологічної служби

Кафедра онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського стала співорганізатором підсумкової наради-конференції про роботу обласної онкологічної служби у 2018, яка відбулася 13 березня 2019 року в Тернопільському обласному онкологічному диспансері.

У програмі було представлено результати діагностики і спеціалізованої медичної допомоги пацієнтам Тернопільської області у 2018 році. У рамках наради-конференції відбулося засідання Асоціації онкологів Тернопілля.

До уваги присутні була представлена доповідь «Підсумки надання спеціалізованої онкологічної допомоги у 2018 році. Проблеми і перспективи розвитку онкологічної служби в Тернопільській області на 2019 рік» (Шкробот Л.В., Прокопчук М.В., Недошитко В.Б., Гоч К.Г.).

Туманова О.Р. поінформувала про результати надання спеціалізованої онкодопомоги хворим на рак молочної залози, рак шлунка, рак гепатопанкреатодуоденальної зони у 2018 році.

Камінський А.В. виступив з доповіддю «Рак товстої кишки, рак голови та шиї, рак органів сечовидільної системи – результати і проблеми надання спеціалізованої онкодопомоги хворим у 2018 р».

Самбор Л.Ф., Кривокульський Д.Б. розповіли про особливості надання спеціалізованої онкодопомоги хворим на рак жіночих статевих органів у 2018 році.

Гуменюк В.В. підвів підсумки надання спеціалізованої онкодопомоги хворим на рак легень і стравоходу за 2018 рік.

Олексій О.П. представив результати роботи радіологічного відділення у 2018 році.

Коваленко Д.А. виступив з доповіддю «Надання спеціалізованого лікування в умовах хіміотерапевтичного відділення у 2018 році».

Також відбулося обговорення результатів діяльності онкологічної служби області за 2018 рік і затвердження рейтингових показників.

Низку доповідей на актуальну тематику було представлено і під час засідання Асоціації онкологів Тернопілля:

– Галайчук І.Й., Нітефор Л.В. «Саркоми грудної залози – особливості діагностики та лікування»;

– Жулкевич І.В., Кривокульський Б.Д. «Профілактика тромбоемболічних ускладнень у онкохворих».

Про роботу Асоціації онкологів Тернопілля у 2018 році прозвітував голова цієї громадської організації – професор Галайчук І.Й.

Головний лікар Тернопільського обласного онкологічного диспансеру Леонід Шкробот вручив подяки онкологам Тернопільської області за трудову діяльність у понад 25 років. Відзнаки отримали: онколог з Кременця – Кузь Микола Сепанович; онколог зі Збаража – Ходинчак Ганна Федорівна; онколог з Підволочиська – Войцеховська Марія Віталіївна; онколог з Гусятина – Мушій Степан Іванович; онколог Тернопільського міського лікувально-діагностичного центру – Полотнянко Олег Петрович.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.