Меню Закрити

У ТДМУ підписано угоду про співпрацю з College of Remote and Offshore Medicine Foundation

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 29 березня 2019 року відбулося підписання угоди про співпрацю з College of Remote and Offshore Medicine Foundation. Цей договір був укладений між директором коледжу Ейвріком О’Келі та ректором ТДМУ – професором Михайлом Кордою.

Співпраця між двома навчальними закладами передбачається у декількох напрямках. Один з них – це імплементація на базі ТДМУ міжнародного сертифікованого курсу International Trauma Life Support від Американської асоціації кардіологів. Цей міжнародний курс включатиме всі стандарти надання допомоги травмованим пацієнтам на ранньому і догоспітальному етапах. Він буде корисним для громадян нашої країни і для студентів-іноземців, які навчаються в Україні.

Унікальність пропозиції полягає в тому, що на базі центру симуляційного навчання ТДМУ буде створено ICLS травма-центр, який за умови успішного проходження курсу має право видавати сертифікати міжнародного взірця.

Інший напрямок співпраці передбачає те, що наші лікарі і викладачі, які займаються перепідготовкою фельдшерів у парамедиків, мали можливість пройти тритижневий курс у цьому коледжі і отримати міжнародний сертифікат, який дасть їм право працювати не тільки в Україні, а у й цілому світі. Навчання викладачів ТДМУ розпочнеться у березні 2020 року.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.