Меню Закрити

Студенти ТДМУ блискуче виступили у змаганнях з плавання

3-4 квітня 2019 року в басейні спорткомплексу Тернопільського національного технічного університету «Політехнік» відбулися змагання з плавання у рамках III Відкритої Універсіади Тернопільської територіальної громади управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради та Тернопільського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Збірна команда Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського виборола третє загальнокомандне місце.

У програмі естафетного плавання команда дівчат у складі Олени Табаки, Анастасії Максімової, Богдани Данилюк, Христини Холодинської та Лідії Хведорук посіла два перших місця в естафеті 4 по 50 метрів вільним стилем та комбінованій естафеті. Естафетна команда хлопців у складі Артема Данилюка, Ростислава Сморщка, Павла Труфанова та Кирила Цигалка  у двох номерах естафетного плавання отримала третє місце.

У індивідуальних виступах перше місце на дистанції 100 метрів на спині посів Олексій Ковальчук. Його товариш по команді Павло Труфанов  виборов перше місце на дистанції 100 метрів батерфляєм. Тренує хлопця відомий в Україні фахівець Катерина Антонишин.

Удало дебютувала на цих змаганнях Богдана Данилюк, яка посіла два перших місця на дистанціях 50 та 100 метрів батерфляєм. Готував студентку до змагань тренер вищої категорії Віталій Волинець.

Уперше на змаганнях такого рівня два перших місця на дистанціях 50 та 100 метрів брасом виборола Анастасія Барабаш. Не менш вдало виступила Дар’я Партола, яка на дистанції 100 метрів на спині була першою, а на дистанції 50 метрів брасом – другою, її подруга по команді Лідія Хведорук посіла перше місце на дистанції 50 метрів на спині.

У найбільш конкурентних видах програми наші студентки також були на висоті. Анастасія Максімова посіла два других місця на дистанції 50 метрів батерфляєм та 100 метрів вільним стилем; Олена Табака друге місце на дистанції 50 метрів вільним стилем та третє місце на дистанції 100 метрів вільним стилем; Христина Холодинська друге місце на дистанції 50 метрів на спині та третє місце на дистанції 50 метрів вільним стилем; Катерина Будзівула третє місце на дистанції 50 метрів на спині.

Значний внесок в загальнокомандне третє місце зробили спортсмени, які не потрапили в трійку кращих в індивідуальних номерах плавання, а саме Артем Данилюк, Ростислав Сморщок, Володимир Сморщок, Кирило Цигалко та Юрій Винарчик.

Тренував та представляв команду на змаганнях асистент кафедри фізичної реабілітації здоров’я людини та фізичного виховання, майстер спорту України з плавання, к.п.н. Віктор Назарук.

Усі студенти збірної команди та тренер висловлюють щиру подяку керівництву університету за сприяння в оренді басейну в ДЮСШ № 2 для навчально-тренувальних занять.