Меню Закрити

Студенти ТНМУ склали присягу на вірність народу України

На базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського 18 квітня 2019 року 51 курсант ТНМУ, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби на кафедрі медицини катастроф та військової медицини, склали присягу на вірність народу України. Студенти шостого курсу медичного факультету та п’ятого курсу стоматологічного факультету виконали на «відмінно» вправи зі стрільби з стрілецької зброї і проявили дисциплінованість, старанність у здобутті знань і практичних навичок. Двадцятеро з них виявили бажання вступити до Військової медичної академії після завершення ТНМУ і будувати кар’єру військового лікаря.

Підготовка офіцерів запасу триває упродовж двох років. Теоретичне навчання проводиться в навчальних класах кафедри медицини катастроф і військової медицини та практичне тренування відбувається в навчально-тренувальному центрі «Червона калина», навчальному полігоні у селі Біла та на базі військової частини А3215.

Загалом за весь час звання молодшого лейтенанту запасу присвоїли близько тисячі студентам. Навчають слухачів офіцери-викладачі кафедри медицини катастроф та військової медицини та офіцери 44-ї окремої артилерійської бригади.

У цьому урочистому і хвилюючому заході взяли участь проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Степан Запорожан, завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини, професор Арсен Гудима, а також представники цієї кафедри – заступник завідувача-начальник навчальної частини кафедри, доцент Ігор Гарасимів, старші викладачі Микола Ярошенко, викладачі Юрій Щирба і Юрій Слюсаренко.

 «Я бажаю, щоб свої знання та вміння ви застосували тільки у мирний час, але переконаний, якщо буде необхідно, ви з гордістю і честю зробите все, щоб захистити наш народ. Сьогоднішня подія – це виважений крок у нове життя. Тому йдіть впевнено тернистими дорогами й з честю несіть звання офіцера Збройних сил України. Я бажаю вам завжди залишатися наполегливими, цілеспрямованими та гідними продовжувачами славетних традицій нашого вищого навчального закладу», – побажав молодим людям Степан Запорожан.

До привітань долучився завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини, професор Арсен Гудима. «Від імені усіх офіцерів кафедри підготовки офіцерів запасу я дякую вам за сумлінну працю, бажання навчатися та пізнавати нове. Ви молоді, амбітні. Я бажаю Вам міцного здоров’я, незламного духу і великих успіхів в ім’я зміцнення обороноздатності України. Служіть гідно українському народові та Батьківщині», – зазначив Арсен Арсенович.

Полковник медичної служби Ігор Гарасимів ознайомив присутніх з витягом з наказу щодо організації і проведення прийняття військової присяги на вірність українському народу.

Кожен курсант особисто склав присягу на вірність народу України і скріпив її своїм підписом. Після цього, перегрупувавшись у взводи, випускники пройшли урочистим маршем.

Фотоальбом з прийняття присяги можна переглянути за адресою: https://www.facebook.com/pg/tdmu.official/photos/?tab=album&album_id=2074397329349053

Прес-служба Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського.

Світлини Тараса Ярицького.