Меню Закрити

У ТНМУ відбувся День здорових ясен

Традиційно кафедра терапевтичної стоматології Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського підтримує ініціативу Європейської та Української федерації пародонтологів, яка передбачає максимальне привернення уваги громадськості до проблеми здоров’я ясен та таких поширених захворювань, як гінгівіт та пародонтит. Цьогорічний День здорових ясен, 11 травня, відбувся під гаслом «Здорові ясна – гарна посмішка!»

Викладачами і студентами кафедри було проведено флеш-моб, який полягав у безкоштовному обстеженні усіх бажаючих з метою оцінки їх пародонтального статусу та наданні інформації щодо важливості профілактики та лікування захворювань тканин пародонта.

З цією метою було розміщено дві локації: біля адміністративного корпусу університету на майдані Волі, 1 та на кафедрі терапевтичної стоматології в корпусі на вулиці Чехова, 3.

 Студенти 3 і 4 курсів спільно з викладачами кафедри організували бесіди щодо правильного гігієнічного догляду за порожниною рота та важливістю своєчасного стоматологічного лікування і профілактики захворювань тканин пародонта. Бажаючим було проведено скринінг (обстеження) тканин пародонта на наявність чи ризик виникнення його захворювань. Зокрема, акцентували увагу на основні симптоми проявів захворювань пародонта: почервоніння та кровоточивість ясен, неприємний запах з рота, рецесія ясен (оголення коренів зубів), рухомість зубів.

У заході взяли активну участь представники провідних виробників засобів гігієни порожнини рота такі, як Колгейт, Лакалут, Пародонтакс, Сенсодин.