Меню Закрити

Науковець ТНМУ взяв участь у найбільшому онкологічному форумі «ESMO Preceptorship on Colorectal Cancer»

Упродовж 17-18 травня 2019 року у місті Валенсія (Іспанія) відбулася знакова подія в онкологічній галузі ESMO Preceptorship on Colorectal Cancer, присвячена питанням діагностики та лікування колоректального раку.

Захід був організований Європейським співтовариством медичної онкології (ESMO), другою за величиною світовою онкологічною асоціацією, що об’єднує понад 20000 лікарів та науковців галузі.

У цьогорічній програмі взяли участь понад 70 патологів, онкологів та хірургів, що займаються цією проблематикою з більш, ніж 30 країн Європи та Південної Америки.

Доц. Лойко І.І. став єдиним делегатом з України, запрошеним для участі у форумі.

Спеціально запрошеними гостями ESMO Preceptorship on Colorectal Cancer були провідні європейські спеціалісти з Португалії, Іспанії, Великобританії, Італії, Франції та Кіпру.

Під час конференції були розглянуті питання сучасної діагностики колоректального раку, стратегії хіміотерапевтичного, променевого та хірургічного, в тому числі малоінвазивного з використанням робототехніки, лікування пацієнтів з пухлинами ободової та прямої кишки, проводились жваві дискусії та обговорення цікавих та контроверсійних клінічних випадків.

Доценту Лойко І.І. вдалось поспілкуватися з провідним європейським хірургом Dr Carlos Vaz, який вже сьогодні одним з перших у світі оперує пацієнтів з використанням найпередовішого робото-хірургічного комплексу нового покоління Versius (CMR Surgical ltd., Cambridge, UK).

Доцент Лойко І.І. з керівником центру роботохірургії інституту CUF Dr Carlos Vaz (Португалія).