Меню Закрити

Викладач ТНМУ взяв участь у VI Міжнародній науково-практичній конференції «Природничі читання» у Словаччині

30-31 травня 2019 року на базі Високої школи економіки та менеджменту (VŠEMVS, Братислава, Словаччина) відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Природничі читання». На запрошення оргкомітету, участь у конференції взяв асистент кафедри отоларингології та офтальмології Тернопільського національного медичниного університету імені І.Горбачевського, к.мед.н. Максим Герасимюк.

Відкрив конференцію проректор з міжнародних зв’язків VŠEMVS,  доктор філософії Міхал Фабуш. До складу президії також увійшли доцент кафедри фінансів VŠEMVS, к.е.н. Надія Дубровіна та завідувач кафедри анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії БДМУ, проф. О.М.Слободян.

Під час пленарного засідання к.мед.н. Максим Герасимюк виступив з доповіддю «The use of data of some modern laboratory examination methods to upgrade indications for tonsilectomy» («Використання даних деяких сучасних лабораторних методів досліджень для визначення показань до тонзилектомії»). Доповідь Максима Ілліча викликала жваве обговорення, оскільки проблема хронічного тонзиліту є актуальною не лише в Україні, але і в Європі і цілому світі загалом.

31 травня 2019 року делегати конференції також взяли участь у роботі Чехословацької відбірної конференції сестер та акушерок, яка відбулася з ініціативи Високої школи охорони здоров’я та соціальної праці в Братиславі на базі Міністерства охорони здоров’я Словаччини.