Меню Закрити

Іноземні студенти ТНМУ стали дипломованими медиками

Під час урочистого засідання вченої ради Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського, яка була присвячена 20-му випуску лікарів, 14-му випуску провізорів, 10-му випуску лікарів-стоматологів та 22-му навчально-наукового інституту медсестринства, 25 червня 2019 року майже 200 іноземних студентів вишу отримали дипломи. Урочистості відбулися в адміністративному корпусі ТНМУ.

Ректор університету – професор Михайло Корда наголосив на тому, що в житті кожного студента цей день є особливим, оскільки він відкриває дорогу у широкий світ. Він зазначив, що сьогоднішній день має для них і двоякий емоційний характер. З одного боку, це світло надії і радість зустрічі з майбутнім. З іншого боку – це сум прощання і біль розлуки. Ректор висловив впевненість у тому, що невдовзі всі вони скажуть, що це були найкращі роки у їхньому житті.

З огляду на свій досвід, Михайло Михайлович порадив молодим людям ніколи не зраджувати своїй професії, оскільки вона одна з найкращих і найгуманніших. Він запевнив, що постійне вдосконалення знань і навичок принесе успіх.

Іншою порадою було те, що завжди пам’ятати, що лікар покликаний допомагати людям.

«Сьогодні ми також згадуємо ваших вчителів і батьків. Перші вкладали у вас свої знання і досвід. Згадайте своїх вчителів словами вдячності, а найбільшою нагородою для них стануть ваші успіхи на професійній ниві. Також варто вклонитися батькам, які упродовж вашого навчання підтримували вас, всіляко допомагали і вірили у вас. Ще раз вітаю з цим знаменним днем. Бажаємо вам великої, широкої, щедрої професійної дороги. Хай благословить вас Господь», – побажав Михайло Михайлович.

Він також наголосив батькам, що їхні мрії сьогодні стали реальністю – і невдовзі їхні діти тішитимуть своїми успіхами. Михайло Корда висловив сподівання, що випускники ТНМУ будуть послами доброї волі України в своїх країнах.

Заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра звернув увагу на те, що дуже важливим є те, що адміністрація і викладачі університету не тільки навчають майбутніх лікарів, а й виконують роль наставників – закладають основоположні духовні цінності кожній молодій людині. Цього дня Леонід Олексійович виконав почесну місію – відзначив двох активних студентів ТНМУ Премією добра. Два роки тому ця відзнака була започаткована в Тернополі для відзначення тих людей, які служать на благо суспільства, які допомагають іншим. Під час урочистостей цю премію отримали Каміль Мажець і лідер науково-краєзнавчої студії «Терполяни» Зоряну Бридз.

Проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай надав слово для оголошення наказу про присвоєння звання лікаря заступнику декана факультету іноземних студентів, доценту Михайлу Фурделі.

Диплом з відзнакою ректор ТНМУ, професор Михайло Корда вручив Юліані Кукурузі.

Дипломи випускникам вручив декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський.

Випускники факультету іноземних студентів прийняли клятву лікаря, провізора та медичної сестри.

Клятву зачитав лікар Аганрен Даніель Омегбан.

Свої вітання висловив декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський. Він зазначив, що сьогодні в університеті навчається майже 2000 іноземних студентів з 55 країн світу. Петро Романович додав, що за результатами складання «Кроку 2» наш виш посідає перші місця. Він також наголосив на тому, що іноземні студенти стали невід’ємною частиною історії ТНМУ, оскільки були активні в спортивній, громадській і волонтерській роботі.

Від випускників університету виступила Христина Гусак-Сіра.

Від батьків слова подяки викладачам і мотиваційні настанови всім випускникам сказав Аганрен Агатабор Езекіель.

Бажаємо нашим випускникам успіхів і вагомих досягнень!

Відео-трансляція урочистостей тут: https://www.facebook.com/tdmu.official/videos/2234206949981682/

Прес-служба Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського.