Меню Закрити

Як студенти ТНМУ реалізовують можливості міжнародного стажування

Студент шостого курсу Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського Станіслав Комарницький упродовж навчального 2018-2019 року був учасником міжнародної студентської програми «Академічний обмін студентами з Вроцлавським медичний університетом».

Він розповів, що все почалося у 2017 році, коли хлопець побачив оголошення про відбір на навчання до Вроцлава. «Досить тривалий час я вагався – подавати документи чи ні. Внутрішній голос підказав, що варто спробувати. Після подання документів – конкурс, співбесіда, переживання. Спершу не повірив, що я пройшов конкурсний відбір. Через певний час усвідомив, що мене очікують 5 місяців навчання у Вроцлаві. Перше, що ми отримали у Вроцлавському університеті – це студентські квитки. Були дуже приємні відчуття, що ти студент двох провідних медичних університетів у різних країнах. Ми навчалися зі студентами, які також брали участь у цій програмі. Зокрема були представники Іспанії, Італії, Франції, Німеччини, Чехії, Португалії. Мені пощастило навчатися в English group зі студентами з США, Канади, Швеції, Австралії і, звичайно ж, з польськими студентами. Це подарувало багато знайомих з усіх куточків світу», – розповів Станіслав.

За його словами, на базі Вроцлавського медичного університету діє Університетська лікарня, яка оснащена найновітнішим обладнанням і технологіями. Цей медичний заклад дає можливість студентам отримати практику студентам, Тут можна опанувати майже все – від збору анамнезу у пацієнта до асистування на оперативних втручаннях (у супроводі викладача).

«Мені дуже сподобалось кількість студентів в групі – від 5 до 6. Це добре для студентів і викладачів. Кожен студент має можливість поспілкуватися з пацієнтом , тим самим не втомлюючи його. Також з боку університету було організовано дві поїздки (осіннього та весняного семестрів) до Кракова та Ґданська. Ми змогли більше пізнати культуру, міста та багато іншого.

Друга моя поїздка на навчання до Вроцлава була несподівана. Коли я їхав удруге, то думав, що вже все знаю, що нічого нового не буде, але це не про Вроцлавський медичний університет .

З 2019 року мені найбільше запамʼятався симуляційний центр, який відкрився 1 жовтня 2018 року. Завдяки новітнім технологіям в цьому центрі можна відпрацювати практичні навички під час різних ситуацій, які трапляються в роботі лікаря. На манекенах можна вислухати різні типи дихання, порушення роботи серця і т.д. Будь-які маніпуляції можна проводити декілька разів для кращого засвоєння», – продовжив Станіслав.

Ще однією приємною несподіванкою для нашого студента стала перемога в конкурсі від Polska Travel. Цей конкурс організований для студентів, які приїхали по обміну на навчання в Польщу. Проходив він під хештегом #ErasmusPolandTravel.

Його суть пролягала у тому, що студент, який брав участь в конкурсі, викладав в Instagram фотографію з Польщі в таких категоріях: «Cities of Poland», «Nature of Poland», «Activities of Poland», «Food of Poland». Фотографія Станіслава Комарницького перемогла в категорії «Cities of Poland».

«Висловлюю подяку адміністрації, відділу міжнародних зв`язків Тернопільського національного медичного університету за надану можливість для студентів навчатися та пізнавати щось нове, отримувати нові знайомства. Студентам бажаю завжди вірити в себе, пробувати себе в різних програмах міжнародного стажування і нічого не боятися. Адже студентські роки – найкращі! Використовуйте всі можливості, які трапляються на вашому життєвому шляху!», – наголосив Станіслав.