Меню Закрити

Студенти-медики ТНМУ пройшли практику у Стамбулі (Туреччина)

Між Тернопільським національним медичним університетом і Бахчешехірським університетом (Туреччина) було укладено угоду про співпрацю. Згідно з цим документом, влітку студенти–медики нашого університету Наталія Біскупська, Олександр Іванчук, Тетяна Стахів, Ірина Хом’як та Ольга Ясній, перемігши у конкурсному відборі, отримали нагоду пройти практику на лікувальних базах Стамбула.

Наталія Біскупська, Оля Ясній, dr. DenizKonya, Хом`як Ірина, Олександр Іванчук.

BAUTIP Medical Park Göztepe – лікарняний комплекс, який налічує майже 1000 працівників, 306 лікарняних ліжок, 11 сучасних операційних залів, 47 ліжок інтенсивної терапії, надає висококваліфіковану медичну допомогу як пацієнтам родом з Туреччини, так і іноземцям. Лікарі досягнули успіху в різних галузях медицини – від пересадки волосся до нейрохірургії, від пластичних операцій до кардіохірургії… Щороку тут стажується безліч лікарів та студентів-іноземців.

Нам випала унікальна можливість проходити виробничу практику в одному з найкращих університетів Туреччини під керівництвом декана медичного факультету, професора Türker Kılıç.

Олександр Іващенко, Оля Ясній, проф. Türker Kılıç, Ірина Хом`як, Наталя Біскупська.

Учасники проекту висловлюю подяку керівництву ТНМУ за нагоду відшліфувати свої практичні навички у передових клініках Туреччини. Упродовж цих двох тижнів ми мали змогу не тільки спостерігати, а й асистувати під час операцій з абдомінальної, пластичної, спінальної, нейро-, кардіохірургії та акушерсько-гінекологічних операцій. Вільно відвідали 11 операційних залів, які є в лікарні, і кожен мав змогу знайти те, що йому було до душі. Варто сказати, що персонал лікарні ставився до нас, як до повноцінних членів команди Medical Park.

 

Після успішної операції. Зліва – dr. Deniz Konya , справа – Ірина Хом`як.

По центру операційний медбрат Yasen Kart.

Завдяки координатору проекту Lara Meltem Bilikmen ми були присутні на практичних курсах з гінекології, де спостерігали за технікою виконання різноманітних операцій та брали безпосередню участь у них.

З координатором студентського обміну Lara Meltem Bilikmen.

Лапароскопічна холецистектомія. Асистує Ольга Ясній.

Операція з видалення ліпоми. Асистує Ольга Ясній.

Операція мікродекомпресія. Асистує Ірина Хом`як.

  

Операція з видалення гліобластоми. Асистує Ірина Хом`як.

Стамбул – місто контрастів, романтики, краси. У вільний від практики час ми намагались якомога більше побачити, спостерігати за тим, як живуть люди іншої культури та релігії. Бракує слів аби описати красу вечірнього Босфору, атмосферу самого міста… Це варто побачити та відчути…

У кампусі BAU в Бешекташі з професором Türker Kılıç.

Принцові острови Heibeliada.

Мечеть Сулейманіє-Джамі.

«Істинне призначення подорожі – не нове місце на карті, а новий погляд на життя» – Генрі Міллер. Така закордонна практика – це неймовірний досвід, який по-своєму вплинув на кожного з нас, змінив кожного з нас.  Тому  хочемо звернутися до всіх студентів: не втрачайте такі можливості, працюйте, вдосконалюйтеся і обов`язково досягнете успіху! Carpe Diem…

Інформацію подала Ірина Хом’як.