Меню Закрити

ТНМУ має друге місце серед медичних вишів за кількістю поданих заяв від абітурієнтів

З першого дня цьогорічної вступної кампанії абітурієнти активно подавали заяви та документи для вступу на навчання до Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського. Зареєструвавши свій електронний кабінет у Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО), вступники на перший курс денної форми навчання на основі сертифікатів ЗНО оформляли заяви в електронній формі, претенденти на ліцензійні місця для навчання на основі диплома молодшого спеціаліста, – особисто.

Станом на вечір 21 липня 2019 року до ТНМУ подано 5427 заяв. Сьогодні наш університет посідає друге місце серед медичних вишів за кількістю поданих заяв, що свідчить про високу зацікавленість серед абітурієнтів.

Нагадаємо, що уже другий рік поспіль на лікарські спеціальності «Медицина» і «Стоматологія» могли вступити лише ті абітурієнти, які набрали як мінімум 150 балів за результатами ЗНО з конкурсних предметів – біології, хімії, математики або історії України. Щодо спеціальної «Фармація», то цього річ подати документи могли лише ті молоді люди, які набрали 130 балів за результатами ЗНО з конкурсних предметів. Таким чином, уже на етапі вступу майбутні медики і провізори мали довести свої здібності, високу мотивацію та спроможність стати високоосвіченим професіоналом.

Як зазначив відповідальний секретар приймальної комісії ТНМУ Ігор Драч, традиційно найпопулярнішими залишаються «Медицина» – 2060 заяв (з них 1364 заяви на 262 державних місця), «Фармація» – 976 (494 заяви на 10 державних місць), «Стоматологія» – 759 заяв (322 заяви на 5 державних місць).

Значно зросла зацікавленість серед абітурієнтів щодо спеціальності «Фізична терапія. Ерготерапія». Цього року було подано 387 заяв на 50 ліцензійних місць. Навчання з цієї спеціальності здійснюється виключно за контрактом.

Щодо спеціальності «Медсестринство», то від абітурієнтів надійшло 184 заяв, з яких 86 на 5 державних місць. На заочну форму навчання на здобуття освітнього рівня «бакалавр» подано 170 заяв, на отримання диплому магістра – 30 заяв.

Минулого року ТНМУ першим в Україні розпочав підготовку парамедиків. Сьогодні спостерігається зростання зацікавленості цією професією серед молодих людей. На спеціальність «Парамедик» надійшло 210 заяв, з яких 111 на 25 державних місць.

Щодо нормативної форми навчання, то на спеціальність «Медицина» подано 243 заяви, «Фармація» – 232 заяви і «Стоматологія» – 75 заяв.

На нову спеціальність «Громадське здоров’я». яка започаткована в Тернопільському медуніверситеті цього року, надійшло 13 заяв. Нагадаємо, що вступати на неї можуть ті, хто вже має вищу освіту – бакалаври, спеціалісти, магістри. Підготовка відбувається за двома напрямками: управління у галузі охорони здоров’я та епідеміологія і біостатистика. Ті, хто освоїть цю професію будуть менеджерами з охорони здоров’я, зможуть обіймати керівні посади у закладах охорони здоров’я, будуть професіоналами в галузі наук про життя та медичних наук. Загалом, ці спеціалісти будуть вирішувати завдання і проблем у галузі громадського здоров’я.

Нагадаємо, що 22 липня завершено прийом заяв від абітурієнтів на денну форму навчання, а на заочну форму навчання зі спеціальностей «Фармація», «Громадське здоров’я» і «Медсестринство» прийом заяв триватиме включно до 4 серпня цього року.

Прес-служба Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського.