Меню Закрити

Науковець ТНМУ представила університет на Міжнародній конференції Options X for Control of Influenza

28 серпня – 1 вересня 2019 року у Сінгапурі відбулася Міжнародна конференція Options X for control of INFLUENZA. В її роботі взяли участь понад 1500 учасників з різних країн. Матеріали конференції містять понад 2000 наукових повідомлень. Конкурс на отримання гранту (Bill and Melinda Gates Fundation, USA) успішно пройшли 40 молодих науковців світу, серед яких асистент кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією Тернопільського національного медичного університету Ярина Йосик.

International society for Influenza and other Respiratory Virus Diseases (ISIRV) – міжнародна організація, яка опікується проблемами респіраторних інфекцій, організовує масштабні засідання раз на 3 роки. Її голова – рrof. Lance Jennings (Chair, ISIRV).

Під час відкриття конференції.

Під егідою цієї організації відбулася школа для молодих науковців School of Influenza, голова якої prof. Rebecca Cox (University of Bergen, Norway). В рамках школи відомими науковцями було прочитано низку лекцій:

– Influenza (past and present) with focus on human influenza and diagnosis (Prof. Fred Hayden, University of Virginia School of Medicine, USA);

– Influenza at the human animal interface (Prof. Malik Peiris, HKU School of Public Health, Hong Kong);

– Influenza Vaccines and Immune Correlates of Protection (Prof. Rebecca Cox, University of Bergen, Norway);

– Next Generation ‘Universal’ Vaccines (Prof. Florian Krammer, Icahn School of Medicine, USA).

Разом з prof. Fred Hayden, University of Virginia School of Medicine, USA, голова наукового комітету ISIRV.

У Cінгапурі Ярина Йосик виступила з доповіддю на «Yeasts Ribonucleic Acid efficiency in a treatment of patients with Acute Respiratory Infectious» (науковий керівник проекту – акад. НАМНУ, проф. М.А. Андрейчин). Ці матеріали опубліковано у збірнику «Options X for control of Influenza» (28.08 – 1.09.2019, м. Сінгапур). Було проведено 3 стендові сесії, під час яких робота нашого науковця викликала жвавий інтерес та дискусію.

 

На конференції було представлено доповіді, які відображали клінічні особливості та перебіг грипу й інших респіраторних інфекцій в різних країнах, сучасні методи лабораторної діагностики, тактику лікування і контроль за грипом та іншими ГРВІ, а також ефективність противірусних препаратів, проблему розвитку резистентності вірусів до медикаментів і ефективність протигрипозних вакцин нових генерацій. Статистичну звітність з захворюваності на грип та інші респіраторні хвороби представлено в доповідях від CDC (Center for Disease Control and Prevention) та WHO (World Health Organisation). Особливу увагу приділено проблемі вакцинації та ефективності протигрипозної вакцини.

У рамках конференції проведено цикл тематичних засідань засідань:

  • Virus Pathogenesis & Transmission
  • Clinical Sciences
  • Immune Response to Infection
  • Vaccine Efficacy/Effectiveness
  • Co-Infection
  • Influenza Glycobiology
  • Surveillance & Forecasting
  • NextGen/Universal Vaccines
  • Cellular and Molecular Virology
  • Avian and Zoonotic Influenza
  • Infection Severity
  • Influenza in the Tropics
  • Host-pathogen Interactions
  • Policy Perspectives for the Prevention and Control of Seasonal Influenza

 

Щира вдячність Ministry of foreign affairs Singapore, Bill and Melinda Gates Fundation, адміністрації Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського за надану можливість взяти участь у міжнародній конференції та представляти результати наших наукових досліджень на міжнародному рівні.