Меню Закрити

Кафедра психіатрії, наркології та медичної психології ТНМУ організувала заходи, присвячені пам’яті Зиґмунда Фройда

23 вересня кафедра психіатрії, наркології та медичної психології ТНМУ організувала низку заходів, присвячених пам’яті життя та творчості Зиґмунда Фройда – видатного психоаналітика, основоположника психодинамічної теорії особистості.

У заході взяли участь викладачі кафедри, лікарі-інтерни та студенти медичного факультету. Спершу на базі Тернопільської комунальної психоневрологічної лікарні, а потім у стінах студентського кафе ТНМУ організатори ознайомили присутніх з історією життя Зиґмунда Фройда у формі цікавого перформансу, а лікарі-інтерни провели теоретичну частину, презентувавши основи психоаналізу, теорії сновидінь та психосексуального розвитку.

Як батько психоаналізу, Фройд ознайомив світ з науковою концепцією несвідомого і змусив світову спільноту зайнятися дослідженням глибин людської душі, зокрема шляхом аналізу людських снів та способу мислення. Його діяльність спричинила кардинальні зміни у ставленні до психічних захворювань. Фройд спромігся дати надію на те, що можна виявити причини порушення психологічної рівноваги та працювати з ними.

Крім цього, Фройд був блискучим дослідником, який спростував загальноприйняті наукові знання та піддав сумніву панівні погляди. Народжений аутсайдер, він безстрашно кидав виклик еліті суспільства та інтелектуальному самовдоволенню. До того ж його ідеї поширилися в культурі. Вони явно присутні в нашому кіно, телебаченні, музиці та літературі. Вони звучать в аудиторіях та лекційних залах. Їх увібрала сама наша мова. І справді, він – один з небагатьох людей, чиє ім’я тепер набуло знакового статусу.