Меню Закрити

Науковці ТНМУ взяли участь у тренінгу-практикумі «Імплементація міжнародних протоколів у педіатричну практику»

25 вересня 2019 року відбувся тренінг-практикум для педіатрів, лікарів загальної практики, дитячих вузьких спеціалістів «Імплементація міжнародних протоколів у педіатричну практику» за участі провідних українських фахівців.

Були заслухані доповіді професора Вячеслава Бережного (НМАПО імені П.Шупика), професора Марини Маменко (НМАПО імені П.Шупика), професора Сергія Крамарьова (Національний медичний університет імені О.Богомольця), професора Галини Бекетової (НМАПО імені П.Шупика), професора Людмили Квашніної (ДУ «ІПАГ імені академіка О.Лук’янової НАМН України»). Тернопільський національний університет імені І.Горбачевського представляла завідувачка кафедри педіатрії науково-навчального інститутуту післядипломної освіти, професор Наталія Банадига.

Професори Вячеслав Бережний та Наталія Банадига перед початком семінару.

У роботі семінару взяли участь понад 300 учасників. Заслухано 12 доповідей з актуальних проблем педіатрії, а саме питань респіраторної патології, функціональних захворювань травної системи, йододефіцитних станів у дітей.

Професор Наталія Банадига зосередила увагу присутніх на комплексному підході до ведення гострих респіраторних інфекцій у дітей з огляду на особливості дитячого організму, труднощі діагностики, потребу виваженого диференційного діагнозу.

Виступає професор Наталія Банадига.

У рамках заходу відбувся семінар з міжнародною акредитацією для педіатрів (надає лікарю 2 credit units до особистого професійного портфоліо), присвячений питанням безперервного професійного розвитку, проблемі Лайм-бореліозу, головного болю та морфофункціональним паралелям щитовидної залози і мозку у дітей .

Професор Галина Бекетова з учасниками семінару.

Учасники семінару мали прекрасну нагоду не лише почути думку провідних фахівців, але й підтримати наукову дискусію, ознайомитися зі світовим досвідом ведення поширених захворювань у дітей. Присутні на семінарі лікарі активно задавали питання лекторам, що свідчило про високу зацікавленість до тематики семінару. Робота семінару була продуктивною, насиченою новою інформацією, що має конкретне практичне застосування, яке потребує запровадження вже сьогодні. Наприкінці учасники заходу висловили слова вдячності організаторам за високий рівень проведення практичного семінару.