Меню Закрити

Ветеран АТО розповів студентам ТНМУ про реалії сьогочасної війни на Сході України

1 жовтня 2019 року студенти медичного факультету ТНМУ разом з викладачами кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки взяли участь у тематичній зустрічі, присвяченій Дню захисника України. Завідувач кафедри, професор Вадзюк С.Н. представив ветерана АТО, «Народного Героя України» Михайла Мороза.

Зараз Михайло Володимирович є головою профспілки ветеранів бойових дій. Родом з міста Підгайці, 1972 року народження. Досвід здобув під час навчання в Рязанському воєнно-десантному училищі. Розвідувально-диверсійний досвід пригодився від початку війни на Сході України.

У зоні бойових дій перебував переважно у першій лінії оборони. Саме в АТО він отримав три поранення – в місті Щастя, смт. Станиця – Луганська та Авдіївці. Після перших двох поранень він повертався на фронт. Останнє у 2017-му році обійшлося Михайлу Володимировичу ампутацією ноги, яку провів на полі бою самостійно, після чого він був комісований.

Під час виступу пан Михайло розповів про Майдан, українських героїв та зізнався, чому на передовій воювати легше, аніж перебувати в «мирному» краї. Багато сил приділяє роботі з молоддю, щоб із молодою командою однодумців тепер вже на мирній території збільшувати кількість свідомих людей та відстоювати демократичні цілі. З сильною командою патріотів Тернопільщини шукатиме підсилення й на Підгаєччині. Сподіваються, що до них приєднаються люди, які також прагнуть врешті-решт щось змінити на краще. Щиро вірить, що завдяки таким синам свого народу позитивні зрушення в Україні все ж відбудуться.

 Виступ супроводжувався цікавою презентацією. Студенти з захопленням слухали важливу інформацію і висловили слова щирої вдячності ветерану АТО.