Меню Закрити

Представники ТНМУ взяли участь у першій Міжнародній науково-практичній конференції в Україні «Ерготерапія:нова професія для сучасної системи реабілітації в Україні»

У Києві 4-5 жовтня 2019 року відбулася перша Міжнародна науково-практична конференція в Україні: «Ерготерапія: нова професія для сучасної системи реабілітації в Україні», яку організувало Українське товариство ерготерапевтів за підтримки Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Учасники конференції під час відкриття Міжнародної науково-практичної конференції з ерготерапії в Україні.

 Метою першої в історії України міжнародної конференції з ерготерапії було підвищення професійного рівня сучасних та майбутніх українських ерготерапевтів, а також покращення поінформованості щодо мети, можливостей та сфер професійної діяльності ерготерапії серед лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, терапевтів мови і мовлення, логопедів, психологів, соціальних працівників та представників інших суміжних спеціальностей. Потрібно зазначити, що конференція схвалена Всесвітньою федерацією ерготерапевтів.

У конференції взяли участь понад 400 учасників, зокрема і представники з різних куточків світу (США, Канада, Філіппіни, Велика Британія, Румунія, Росія), а також викладачі Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського – завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання, проф. Попович Дарія та асистент цієї ж кафедри Бай Анастасія. Під час форуму були представлені доповіді лікарів, фізичних терапевтів, ерготерапевтів та терапевтів мови і мовлення.

Проф. Попович Дарія бере участь у «круглому» столі щодо освітянських питань по розвитку ерготерапії в Україні.

Низка доповідей була присвячені таким напрямкам конференції: сфери професійної діяльності ерготерапевтів; практичний досвід ерготерапевтичних втручань в неврології, педіатрії, геріатрії, інклюзивній освіті, використання основних та допоміжних технологій; робота у міждисциплінарних командах; освіта ерготерапевтів та досвід впровадження ерготерапії як нової професії у різних країнах світу; підготовка клінічних супервізорів з ерготерапії.

Члени УТЕТ: Одинец Т., Дека І., Бай А., Samanta Shann, Потапова Е., Виговська Х., Тоцька А., Сабадош М.

У рамках конференції відбулася урочиста презентація українського перекладу Мінімальних стандартів освіти ерготерапевтів від Всесвітньої федерації ерготерапевтів, до перекладу яких долучилась і Бай Анастасія як член Українського товариства ерготерапевтів.

Члени УТЕТ: Бай А., Сабадош М., Виговська Х.

Від імені університету хочеться висловити щиру подяку віце-президенту Всесвітньої федерації ерготерапевтів з фінансових питань Samanta Shann та голові правління ГО «Українське товариство ерготераптів» Мангушевій Ользі за розвиток ерготерапії в Україні.

Samanta Shann, Мангушева О.

Участь у першій Міжнародній науково-практичній конференції в Україні: «Ерготерапія: нова професія для сучасної системи реабілітації в Україні», яку організувало Українське товариство ерготерапевтів, за підтримки партнера НУФВСУ, дає можливість підвищити кваліфікаційний та професійний рівень в галузі ерготерапії та поділитися досвідом щодо професійної діяльності ерготерапевтів; практичного досвіду ерготерапевтичних втручань в неврології, педіатрії, геріатрії, інклюзивній освіті, використання основних та допоміжних технологій, а також ознайомитись з роботою міждисциплінарних команд в умовах України. Водночас, налагодження та розширення особистих контактів на світовому рівні сприятиме розвитку міжнародної співпраці, творчій комунікації та інтеграції університету у глобальний освітній простір.

Щира вдячність адміністрації Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського за підтримку, сприяння та можливість взяти участь у першій Міжнародній науково-практичній конференції з ерготерапії, а також за надану можливість взяти участь в обговоренні питань, щодо розвитку навчально-освітнього процесу з ерготерапії у вищих навчальних закладах України на міжнародній конференції.

Інформацію підготували проф. Попович Дарія та асист. Бай Анастасія.