Меню Закрити

Професор ТНМУ взяв участь у роботі VІ Міжнародній науковій конференції «Teoria i praktyka adaptowanej aktywności fizycznej»

9-10 жовтня 2019 року у місті Бяла Подляска, Польща, відбулася VІ Міжнародна наукова конференція «Teoria i praktyka adaptowanej aktywności fizycznej». У її роботі взяв участь завідувач кафедри медичної реабілітації ТНМУ, професор Мисула І.Р. Метою поїздки було ознайомлення з головними науковими та технологічними досягненнями в галузі застосування сучасних методик фізичної активності для реабілітації пацієнтів з захворюваннями різних функціональних систем організму.

Під час роботи конференції.

На конференції розглядалися питання щодо новітніх підходів до застосування керованої фізичної активності у лікувальному процесі і реабілітації пацієнтів, їх поєднання з фізіотерапевтичними процедурами і медикаментозним лікуванням. В рамках симпозіуму відбувся обмін досвідом щодо застосування фізичної активності на різних етапах надання реабілітаційної допомоги. Також були зустрічі з провідними спеціалістами Європи та США – фізичними терапевтами, реабілітологами та лікарями.

Зустріч з деканом Варшавської академії фізичного виховання, проф. Моліком Бартошем.

Професор І.Мисула у співавторстві з українськими науковцями та польськими колегами представив 2 доповіді з питань застосування дискримінаційного аналізу для оцінки фізичної активності пацієнтів та ролі фізіопрофілактики у реабілітаційному процесі. Професор І.Р.Мисула був обраний головуючим наукової сесії, на якій було представлено 7 доповідей і проведена дискусія за представленими результатами. На конференції було проведено 3 майстер-класи, на яких учасників конференції ознайомили з передовими технологіями реабілітаційної фізичної активності.

Проф. І.Мисула головує на засіданні секції.

Потрібно зазначити, що сучасні світові тенденції розвитку фізичної терапії пацієнтів характеризуються пошуком нових ефективних напрямків. Серед засобів фізичної терапії важливе значення належить керованій фізичній активності пацієнта, яка є невід’ємною складовою частиною та базисом медичної реабілітації. Останніми роками з’явилися нові ефективні методики розвитку фізичної активності пацієнтів, розширені показання й уточнені протипоказання до їх застосування, створені нові методології й пристосування. Це диктує необхідність внесення коректив у лікувальну тактику і програму реабілітації пацієнтів, а також програми навчання студентів.

Виступ проф. І.Мисули на конференції.

Матеріали конференції будуть використані в практичній роботі під час формування лікувальної тактики і створення програм реабілітації пацієнтів, які перебувають на лікуванні у міській клінічній лікарні № 3, в навчальному процесі ТНМУ для вдосконалення навчальних програм, для обміну досвідом шляхом обговорення на науково-практичних, клінічних конференціях у лікувально-профілактичних закладах Тернопільської області та України і висвітлені  у фахових журналах.

Щира вдячність адміністрації Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського за підтримку, сприяння та можливість взяти участь у роботі VІ міжнародної наукової конференції.

Завідувач  кафедри медичної реабілітації  ТНМУ, професор Мисула І.Р.