Меню Закрити

Представники ТНМУ взяли участь у робочій зустрічі партнерів Програми Європейського Союзу Еразмус+ 2018-2021 Innovative Rehabilitation Education – Introduction of new master degree programs in Ukraine 2018-2021

21-26 жовтня 2019 року у місті Каунас на базі Литовського університету спорту відбулася чергова робоча зустріч партнерів Програми Європейського Союзу Еразмус + 2018-2021 Innovative Rehabilitation Education – Introduction of new master degree programs in Ukraine 2018-2021. Тернопільський національний медичний університет представляли доц. Горпініч Т.І. та асистент кафедри медичної реабілітації Завіднюк Ю.В.

Під час зустрічі проаналізовано попередні результати впровадження адаптованої до європейських стандартів програми підготовки магістрів фізичної терапії в Україні. З європейськими та українськими партнерами проведено обговорення шляхів та методів подальшої уніфікації програми. Члени делегації представили типовий робочий план та елементи робочої програми, котрі затверджені в ТНМУ, узгодили напрямки їх подальшої корекції, проінформували учасників форуму про результати пілотного проведення ОСКІ для бакалаврів та магістрів фізичної терапії.

Учасники делегації ознайомилися з організацією підготовки фізичних терапевтів на базі Литовського університету фізичної культури, взяли участь у проведенні практичних занять, лекціях та майстер-класах, які стосувалися проблем реабілітації людей з інвалідністю, цукрового діабету, оцінки фізичного статусу та інше.

 Під час форуму узгоджено проведення «Осінньої школи» на базі ТНМУ у вересні 2020 року, під час якої будуть проведені майстер-класи, лекції, тренінги для викладачів та студентів представниками університетів-партнерів проекту, що дасть можливість перейняти практичний європейський досвід підготовки фізичних терапевтів.