Меню Закрити

У ТНМУ відбувся тренінг з користування базою Scopus

Згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України від 27.02.2019 №269 «Про надання доступу закладам вищої освіти і науковим установам, що знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України, до наукових електронних баз даних», Тернопільський національний медичний університет імені І.Горбачевського отримав повний доступ до баз Scopus http://www.scopus.com  

З метою краще ознайомити з усіма можливостями цієї бази 22 листопада 2019 року представник компанії «Elsevier» Сергій Назаровець провів тренінг для дослідників та науковців ТНМУ.

Scopus це – бібліографічна і реферативна база даних та інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Є однією зі складових інтегрованого науково-інформаційного середовища SciVerse. Рубрикатор Scopus (ASJK) має 27 базових тематичних розділів, поділених на 335 підрозділів, політематичні статті індексуються одразу в кількох розділах. Scopus індексує 18000 назв наукових видань з технічних, медичних та гуманітарних наук 5000 видавців. База даних індексує наукові журнали, матеріали конференцій та серіальні книжкові видання. Пошуковий апарат Scopus інтегрований з пошуковою системою Scirus для пошуку веб-сторінок та патентною базою даних.

Сергій Назаровець під час тренінгу детально зупинився на тому, що таке Scopus; пошук документів, створення сповіщень та колекцій журналів для читання; профіль автора та установи; пошук журналу для публікації; підготовка рукопису для публікації; журнальні метрики: CiteScore, SJR, SWIP, квартилі та перцентилі; новинки Scopus. Він також розповів, як запропонувати журнал.

Наприкінці зустрічі він також відповів на всі запитання присутніх і дав цінні рекомендації.

https://www.facebook.com/tdmu.official/videos/789907998113011/

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Фото автора.