Меню Закрити

Студенти ТНМУ взяли участь у науково-практичній конференції з дерматовенерології у місті Харків

Студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.. Горбачевського взяли участь у науково-практичній конференції «Досягнення та перспективи в сучасній дерматовенерології: європейський та український досвід, взаємодія науки та практики», яка була присвячена 95-річчю ДУ «Інститут дерматології і венерології НАМН України» і відбулася 21-22 листопада 2019 року у Харкові.

ТНМУ представляли студентка 5-го курсу медичного факультету Тереза Швець з доповіддю «Диференційний підхід до вибору пілінгу у практиці дерматовенеролога» (науковий керівник – доктор медичних наук, професор Світлана Галникіна), студентка 6-го курсу медичного факультету Орися Потарейко з доповіддю «Трихоскопія як базовий метод в діагностиці та диференційній діагностиці патологічних станів волосся і волосистої частини голови» (науковий керівник – доктор медичних наук, професор Світлана Галникіна) під час науково-практичної конференції «Дерматовенерологія в розробках молодих вчених».

Орися Потарейко була нагороджена дипломом переможця в конкурсі на кращу доповідь серед молодих вчених.

 
З директором Харківського інституту дерматології та венерології НАМН України, проф. Кутасевич Я.Ф.

Під час конференції були проведені пленарне засідання та три секції, на яких розглянули питання сучасних методів терапії та профілактики розповсюджених та тяжких дерматозів, інфекцій, що передаються статевим шляхом, інфекцій шкіри та мікози, їх діагностику та лікування.

Студенти дуже задоволенні заходом, адже отримали багато цікавої інформації, ознайомилися з клінічними картинами та лікуванням дерматологічних захворювань, а також обмінялися своїми знаннями з учасниками конференції.