Меню Закрити

Науково-краєзнавчі розвідки «Терполян»

Наприкінці листопада 2019 року у затишній залі бібліотеки Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського відбулося засідання науково-краєзнавчої студії – «Терполяни». У ньому взяли участь студенти першого курсу стоматологічного, фармацевтичного факультетів та навчально-наукового інституту медсестринства.

Прибули і гості з Рівненської області, зокрема від громадської організації «ТЕЗА», міста Києва, Тернопільської організації «Просвіти» в особі Дарії Чубатої, а також відомий поет В.Барна. На заході Були присутні викладачі та професори нашого університету.

За традицією роботу розпочали піснею «Гей козаче, гей соколе», яка була написана на Тернопільщині польським студентом-ліцеїстом Т.Падурою в середині ХІХ ст. і виконана студентами іноземного факультету: Калою Ігою, Марією Сокач, Міхалом Нітонь, Аркадіушем Лесняком-Мочуляком.

У своєму вітальному слові заступник голови міста Тернополя Леонід Бицюра відзначив грамотами понад десять активних студентів університету та міста. Найбільше вразили присутніх студенські краєзнавчі роботи першокурсників Білої Богданни (стоматологічний факультет) на тему «Стефан Качала- дослідник, краєзнавець, політик і священнослужитель Тернопільщини, його спадщина» (науковий керівник- викладач Кравчук Л.В.). Друга не менш цікава захоплююча розвідка Горайської Мирослави – студенки ННІ медсестринства – на тему «Соломія Крушельницька – наша співачка» (науковий керівник- доцент, кандидат філософських наук Кадобний Т.Б.).

До виступів приєдналися Дарія Чубата і поет В.Барна. Свято підготувала студентка першого курсу фармацевтичного факультету Ковальчук Вікторія. В залі панувала приємна, родинна атмосфера. Студенти, які входять до студії «Терполяни», та гості висловили щирі слова вдячності адміністрації університету, директору бібліотеки Проців О.Я. за можливість творчо працювати і спілкуватися.

Студентка фармацевтичного факультету Ковальчук Вікторія.