Меню Закрити

У ТНМУ відбулося відкриття науково-дослідної лабораторії фармацевтичної розробки

У Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського 11 грудня 2019 року відбулося відкриття наукової-дослідної лабораторії фармацевтичної розробки при фармацевтичному факультеті.

«Ми давно планували відкриття такої лабораторії. Приємно, що напередодні нового року цей проект став реальністю. В основному її призначення полягає у забезпеченні навчального процесу і наукової роботи з напрямку «Технологія ліків». Студенти зможуть отримувати тут потрібні практичні навички, а науковці будуть здійснювати свої дослідження. Університет планує дообладнати лабораторію необхідними аналітичними приладами», – зазначив ректор ТНМУ, професор Михайло Корда.

Доцент кафедри управління економіки фармації з технологією ліків і відповідальна за роботу науково-дослідної лабораторії фармацевтичної розробки Наталія Белей розповіла, що лабораторія створена для здійснення науково-дослідних робіт, зокрема дисертаційних і магістерських, та організації практичних занять для студентів фармацевтичного факультету. За її словами, тут встановлені сучасні прилади, на яких можна виготовляти рослинні лікарські препарати ще під час дослідження рослинної сировини, отримати витяжки біологічно активних речовин, екстрактів, настоянок, довести їх до стану порошків або гранул, а також виробляти пігулки і капсули.

Відео з відкриття можна переглянути тут: https://www.facebook.com/tdmu.official/videos/456846155216348/

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.