Меню Закрити

У ТНМУ придбано найновіші підручники з медицини англійською мовою

Сьогодні Україна у напрямку підготовки медичних кадрів орієнтується на світові стандарти. З цією метою у 2019 році було введено Міжнародний іспит з основ медицини (International Foundations of Medicine (IFOM)), який вимірює компетентність майбутніх лікарів у фундаментальних науках з медичної практики. Тернопільський національний медичний університет завжди впроваджує в освітній процес новітні методики та технології, а також йде в ногу з вимогами часу. Саме тому було закуплено найкращі міжнародні підручники, за якими вчаться студенти в університетах Європи, США та інших країн, зокрема «Harrison’s Principles of Internal Medicine», «Pathologic Basis of Disease» та багато інших.

Під час планового засідання ректорату Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського, який відбувся 12 грудня 2019 року, завідувачам кафедр було передано щойно придбані підручники з медичних наук англійською мовою. Це найновіші та найвідоміші у світі видання, навчальний матеріал у яких відповідає вимогам Міжнародного іспиту з основ медицини.

Кафедри університету отримали такі підручники, як «Harrison’s Principles of Internal Medicine» (J. Larry Jameson, Anthony S. Fauci, Dennis L. Kasper, Stephen L. Hauser, Dan L. Longo, Joseph Loscalzo), «Basic and Clinical Pharmacology» (Bertram G/ Katzung), «Biology: Life on Earth» (Gerald Audesirk, Teresa Audesirk, Bruce E. Byers), «Netter’s Neurology» (Javanshri Shrinivasan, Claudia J. Chaves, Brian J. Scott, Juan E. Small), «Pathologic Basis of Disease» (Robbins and Cotran), «Guyton and Hall textbook of Medical Physiology», «Clinical Chemistry», «Medical Genetics», «Emery’s Element of Medical Genetics» (Peter Tumpenny, Sian Allard), «Nelson textbook of Pediatrics», «Medical Microbiology», «Medical Embryology».