Меню Закрити

Санта Клаус прийшов у ТНМУ, щоб допомогти дітям

Як раніше обіцяли, ми хотіли б трохи розповісти про результати чудової роботи благодійного комітету Асоціації студентів Польщі у Тернопільському національному медичному університеті, яка розпочалася наприкінці листопада 2019 року і тривала аж до майбутнього Різдва за католицьким звичаєм.

25 листопада цього року був даний старт благодійному проекту «Санта Клаус приходить до ТНМУ». Викладачі і студенти мали можливість зробити добру справу перед Різдвом. Дві команди на чолі з двома Сантами мандрували по усіх корпусах і підрозділах університету, щоб під час виконання колядок побачити щасливі усмішки на обличчях людей і попросити про маленьку допомогу для дітей-сиріт та пацієнтів дитячої лікарні.

Через декілька днів, 28 листопада, коли перші дні зими постукали до наших дверей, Санта та його помічники не покидали Тернопіль, бо вони все ще наполегливо працювали заради доброї справи. Цього разу вони відвідали деканат, щоб зібрати солодощі, іграшки, предмети для немовлят та трохи грошей.

На наступний день команда найкращих бухгалтерів Санти зустрілася для підрахунку результатів благодійної акції. Результат був дійсно несподіваним – наші студенти зібрали 16920 гривень!

Зазвичай у Польщі 6 грудня святкують День Святого Миколая. Ось чому в цей особливий день команда Санти вирушила до Центру соціально-психологічної реабілітації на вулиці Стрімкій. Студенти відвідали дітей, які потребують підтримки і любові, та подарували їм солодощі, предмети гігієни, ігри та засоби для творчої діяльності. Кожна дитина мала можливість поспілкуватися з Сантами. На завершення цієї дивовижної зустрічі діти співали та танцювали разом зі студентами. Ось так несподівано вдалося зробити імпровізований концерт і свято.

Більше того, Санта не забув про дитячу лікарню, де у співпраці з турботливими і чуйними викладачами увагою були обдаровані ті, діти, які потребують цього найбільше. Новонароджені з гідроцефалією отримали все необхідне для здійснення операції, дітей з синдромом П’єра Робіна також одержали потрібні медикаменти і медичні засоби, предмети гігієни, памперси та інші речі для отримання допомоги в амбулаторному режимі, а маленький пацієнт з епілепсією отримав необхідні ліки для майбутнього циклу лікування та солодощі від нашого Санти.

Від імені благодійного комітету ми дякуємо всім, хто відкрив своє серце та допоміг дітям, які потребують підтримки. Побачимося наступного року!

Велика подяка також командам чудових Санта Клаусів: Адаму Яхяї Ідріссі, Агаті Яніковській, Аркадіушу Лешняку-Мочуку, Бартошу Мігоцькому, Беаті Герач, Домініці Лукасяк, Едіті Баран, Ханні Мучо, Ізі Кала, Юстині Очал, Камілі Шолу, Камілу Шолу, Марті Кошаль, Марті Островській, Міхалу Нізюрському, Моніці Карч, Патрику Мартиновичу, Пауліні Пудло, Віктору Готовецю, Зузанні Бетковяк. Проект координував президент Польської асоціації студентів – Хуберт Мікоша.