Меню Закрити

Кошти, виручені від Віденського балу, спрямовані на благодійність

Наприкінці листопада 2019 року студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського стали ініціаторами і організаторами Віденського балу у Тернополі. До оргкомітету увійшли Ярина Степанюк, Анастасія Бойко, Тетяна Степанюк, Юлія Валігура, Яна Чайка.  Допомагали їм у цьому студентки ТНМУ Наталія і Марія Касьян. Під час цього заходу молоді люди виручили майже 50 тисяч гривень.

«Зі зібраних коштів 34 тисячі ми передали на лікування 18-річного Олега Галаса з Тернопільщини, в якого лімфома Ходжкіна. Взагалі спочатку планували передати кошти для дитячого гематологічного відділення, але, на щастя, на той момент там не було дитини, яка потребувала допомоги, тому купили для відділення медичну каталку за 14 тисяч. Про те, що Олег потребує допомоги, я дізналася в інтернеті. Він хворіє другий рік, у нього стався рецидив. У січні на свята саме проходитиме третій курс хіміотерапії, а потім на нього чекає пересадка кісткового мозку. Мама юнака нашій допомозі надзвичайно зраділа», – Ярина Степанюк.

Вона додала, що після завершення балу багато хто ще доносив  гроші організаторам, за що вдячні кожному. У 2020 році наші студенти знову планують проведення цього заходу, тож підтримуйте ініціативи молоді.