Меню Закрити

Різдвяна коляда від Новосільської громади для колективу ТНМУ

До Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського 9 січня 2020 року завітала делегація Новосільської громади (до її складу входять Нове село, Гнилиці та Лисичинці) на чолі з її головою Ільком Стахурським. Гості прибули, щоб привітати керівництво і колектив вишу з Новим роком і Різдвом Христовим. Учні Новосільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М.Зарицького колядували і віншували, сповіщаючи радісну звістку.

Очільник громади подякував ректору ТНМУ, професору Михайлу Корді за тривалу співпрацю університету в плані охорони здоров’я членів громади. Викладачі нашого університету неодноразово проводили профілактичні огляди у Новому Селі, а діти соціально незахищених категорій отримують в стоматологічній клініці належну допомогу.

Нагадаємо, що з ініціативи Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського навчально-практичні центри первинної медико-санітарної допомоги створено в п’яти населених пунктах Тернопільської області, зокрема у селах Зарубинці Збаразького, Гнилиці Підволочиського, Великий Говилів Теребовлянського районів, Кокошинці та Увисла, що на Гусятинщині. Тут є всі умови для того, щоб сюди могли приїжджати на практику студенти та інтерни медуніверситету. Це також дало змогу значно покращити надання медичних послуг місцевому населенню.

Михайло Корда у свою чергу висловив подяку від імені колективу ТНМУ гостям з Новосільської громади. Він зазначив, що приємно бачити, що звичаї нашого народу продовжує молоде покоління.

Відео можна переглянути тут: 

https://www.facebook.com/tdmu.official/videos/2220882838216832/

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.